Najveće greške Detroit Pistonsa

detroit pistons
Screenshot/Fadeaway World

Posljednjih nekoliko godina ne cvatu ruže u Detroitu. Nakon generacije “Bad Boysa” s braćom Wallace i Billupsom u Detroitu nikako da naprave neki veći rezultat. Čak i sam playoff bi u ovom trenutku bio ogroman uspjeh. Ove sezone su probali s dovođenjem Griffina razbuditi ekipu, no nije im uspjelo i opet su ostali kratki. No, problem leži u tome što Pistonsi već nekoliko godina pokušavaju okupiti kvalitetnu ekipu, a nikako da uspiju u tome. Kada vidimo koga su sve mogli izabrati na draftu, jasno nam je zašto su ovako loši. Portal Fadeaway World nam predstavlja najveće greške Pistonsa u posljednjih 10 godina.

2015. Draft – Stan Johnson

Kada su izabrali Johnsona svi su hvalili Pistonse. Prije dolaska u Ligu on je bio elitni potencijal za sjajnog two-way igrača. Bio je solidan u napadu, a u obrani je dominirao zbog odličnih fizikalija. Nažalost to nikada nije pretočio u djelo u NBA Ligi. Prosječan u svemu, u napadu je ponekada izgledao jako izgubljeno i nikada nije ostvario zamišljeni iskorak u tom dijelu. Osim toga u obrani je također nazadovao, te ga zasada možemo smatrati velikim promašajem. Pogotovo kada vidimo da su Pistonsi na tom draftu mogli uzeti Devina Bookera, Mylesa Turnera, Roziera ili čak Oubrea koji se zasada pokazao korisnijim od Stana.

2009. Draft – Austin Daye

Osobno se sjećam ovog drafta, a Daye mi je bio jedan od dražih igrača koji su stigli u Ligu te godine. Izuzetno dugačko i atletično krilo sa vrlo dobrim smislom za igru. Činilo se da su Pistonsi pogodili ovaj puta. No, Daye nikada nije pokazao ni djelić svog talenta. Nije uspio pružiti konstantne igre,  u Pistonsima se zadržao samo 3 i pol sezone. Najbolja mu je bila druga kada je ubacivao 7,5 poena, a kasnije je čak i osvojio naslov sa Spursima uz zanemariv učinak. Sada se skrasio u Europi, no svoj potencijal nikada nije ispunio. Na tom draftu Pistonsi su mogli birati između prave plejade bekova, npr. Jeff Teague, Darren Collison, Jrue Holiday ili čak Patrick Beverley.

2011. Draft – Brandon Knight

Izbor Brandona nije bio toliko loš kao ostali. Početkom svoje karijere u Pistonsima je pokazao da može biti izuzetno dobar igrač. Bio je slabija verzija Kyriea Irvinga, vrlo dobar napadački bek sa sjajnom tehnikom i dobrim šutom. No kod njega su povrede učinile svoje. Nikako nije uspio ostati zdrav, a sada je u Sunsima i pokušava se vratiti nakon još jedne teške povrede koljena. Te godine Pistonsi su propustili Kembu Walkera, Kawhi Leonarda, Klay Thompsona, a čak i Mirotić bi dugoročnije bio bolje rješenje dugoročno.

2013. Draft – Kentavious  Caldwell – Pope

U slučaju Popea njegovo biranje nije bila greška, pokazao se kao solidan igrač u Pistonsima. Vrlo dobar bek šuter, sa solidnom obranom i dobrim napadom. Svi su bili iznenađeni kada nisu mečirali ponudu za njega, te je on završio u Lakersima. Pistonsi sada imaju veliku rupu na beku šuteru, a igraš njegovih karakteristika im jako fali u ekipi. Svojim šutom bi sigurno otvorio reket Griffinu i Drummondu, no i ovaj puta su Pistonsi kiksali. Čak su i na tom draftu mogli bolje proći, dostupni su bili CJ McCollum, Giannis Antetokoumpo, Dennis Schroeder i Rudy Gobert.

2010. Draft – Greg Monroe

Prije Drummonda u ekipu je stigao Monroe. Oldschool centar sa odličnom centarskom tehnikom, izuzetno snalažljiv ispod koša. No, Pistonsi biraju Drummonda nekoliko godina kasnije, a njih dvojica nikako nisu mogli zajedno funkcionirati. Bila je prevelika gužva pod košem, jer obojica su svoju igru zasnivala na samo nekoliko metara od obruča. Šutera nisu imali i reket je bio pun. Uz to Monroe je spor u obrani i to je koštalo Pistonse na drugoj strani parketa. Loše su uparili ovu dvojicu i Monroe je morao otići. Te godine su Pistonsi mogli uzeti Paula Georgea, Avery Bradleya ili Gordona Haywarda.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*