On je najbizarniji košarkaš u NBA

Piše: Miloš Rangelov, Blic

Majkl Bizli je više nego živopisna ličnost… Njegov talenat nikada nije bio sporan, na terenu je uvek mogao sve. Pričali su da je veći potencijal od svog nekada najboljeg prijatelja Kevina Duranta. Ipak, njegova “luda glava” nikada mu nije dala mira.

Još na startu NBA karijere susreo se sa mnogim problemima. Imao je psihičkih problema i kasnije je i sam otkrio da je bio blizu toga da izvrši samoubistvo. Kada je fokusiran, svakom rivalu može da ubaci 30 poena, ali kao da mu nešto ne da.

Bizli uvek mora da bude u centru pažnje. Sada igra u Njujorku i njegov stajling je više nego čudan. Na svaku utakmicu dolazi sa lakiranim noktima, i uvek se trudi da bude drugačiji. Za razliku od ostalih timova u kojima je igrao publika u “Medisonu” ga baš voli. Nedavno je napravio šest prekršaja za 10 minuta, a navijači su ga pozdravili aplauzom i skandiranjem.

The beholder…. 📷 cred: @robyntwomey #respect #WB

A post shared by Michael Beasley #NYK Forward (@michael8easley) on

Tokom karijere je imao i mnogo problema sa korišćenjem marihuane. Više puta je bio kažnjavan, a još kao ruki u Majamiju bio je izbačen iz kampa.

Policija je upala u njegovu sobu, zatekla je Marija Čalmersa i Derela Artura kako sede u oblaku dima. Ipak, on nije bio tu. Ipak, na nagovor legendarnog Peta Rajlija priznao je šta je uradio, a NBA liga ga je kaznila sa 50.000 dolara.

I pored toga što tvrdi da se promenio, često zna da napravi skandal. Nedavno je na pitanje novinara “da li je odrastao”, imao spreman odgovor “A da li si ti odrastao?” – pitao je ljutiti Bizli.

Njegovi prijatelju smatraju da mnogo veruje ljudima. Na početku karijere, novac je delio šakom i kapom, a najbliži saradnici su krali od njega.

Promenio je čak šest škola kao dečak, a iz jedne je izbačen jer je direktoru ofarbao kola.

I za kraj, Bizli ima i dobre strane. Kažu da je jako dobar otac, a svojoj deci je ispričao sve o svojoj prošlosti. Kako sam kaže ne želi da na internetu pronađu greške koje je pravio njihov tata.

Kakav god da je, jedno je sigurno, NBA parketima nije šetala luđa glava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*