Dajte mu da igra!

screenshot

Unatrag nekoliko sezona “load managment” je počeo biti sve češća stvar u NBA ligi. Odmaranje i doziranje minutaže najboljim igračima u regularnoj sezoni kako bi bili spremni za pravu stvar. Ove sezone recimo Kawhi Leonard je izuzetno rijetko igrao back to back utakmice, a zasada se najviše pazi na Ziona Williamsona.

Počeo je sezonu povređen, vratio se sredinom Lige, točnije u drugom mjesecu, no od tada Gentry strogo primjenjuje “load managment” na njemu. Igra točno onoliko minuta koliko preporučuje medicinski stožer Pelicansa. Čak ni kada im ovisi utakmica, Zion sjedi na klupi. Tako smo mogli vidjeti Zion na klupi protiv recimo Spursa u samo završnici, nakon što im je u 18 minuta ubacio 22 poena. Najviše što je odigrao je bilo protiv Mavsa netom prije prekida Lige.

Nastavak Lige je opet donio doziranu minutažu za Ziona. U prvoj utakmici protiv Jazza dobio je samo 15 minuta. Prema nekim izvorima Zionu je dosta ograničenja. Pomalo je frustrirajuće kada si potpuno zdrav i u naponu snage, te vjerovatno ponajbolji igrač svoje ekipe a moraš utakmice gledati s klupe. Oprez Pelikana je ogroman, uzeći u obzir Zionovu konstituciju i stil igre, Zion je izuzetno podložan povredama. No, ako ne bude igrao i ako ga ne budu koristili, džaba im to što će ostati zdrav. Trenutno su u borbi za posljednje playoff mjesto, šanse imaju, no sa Zionom na klupi, to će biti teško dostižno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*