Sve Bradonjine vragolije!

Wikimedia Commons

Gde je stao u martu, tu je nastavio ‘balonu’ na Floridi. James Harden je u pobedi nad Dallasom brojao do 49 poena uz fantastičnih 14 od 20 iz igre (3 od 9 za tri), ali i 18 pogođenih slobodnjaka iz 21 pokušaja. Uz to, dodao je i 9 skokova i 8 asistencija.

Podsetimo, Harden je čak pet puta u ovoj sezoni išao preko 49 poena, a rekord je postavio (za sada) protiv Hawksa 30 novembra, kada je ubacio 60 poena i to za samo 31 minut:

No, nije to ništa u poređenju sa kalendarskom 2019 godinom kada je čak 8 (od 10) najefikasnijih individualnih mečeva pripalo upravo Hardenu:

James Harden je u poslednje tri sezone dominantni lider NBA kada je lista strelaca u pitanju, i sve tri sezone išao je preko 30 poena u proseku:

Naravno, Harden to postiže uz veliku potrošnju lopti. On j u svakoj od te tri sezone uzimao preko 20 šuteva iz igre – u tekućoj sezoni šutira 22 puta iz igre uz 43.9 % uspešnosti, dok trojke šutira 35.2 % (uzima čak 12.3 šuta sa distance), dok u poslednje četiri sezone u proseku šutira 10 slobodnih bacanja po utakmici, sa preko 85 % uspešnosti.

Ubitačan niz od 30+

Harden je prošloj sezoni polazao da je najbolji napadač lige ne samo trenutno, već možda i u poslednjih nekoliko dekada. Prosto je bio nezaustavljiv u napadu, ali pomalo usamljen i izolovan.

Hardenov step back je ubojito oružje a protekle sezone demonstrirao je  silu te je zabeležio niz od  32. meča na kojima je ubaciova 30+ poena. Drugi najduži takav niz u istoriji Lige, nakon Wilta Chemberlaina. Niz je trajao od 13. decembra do skoro kraja februara.

Sezonu je završio sa 36.1 poenom i 7.5 asistencija u proseku. Trojke je šutirao sa 36.8 % uspešnosti a uzimao je preko 13 šuteva za tri po meču.

Još jedna zanimljivost vezana za Hardena i njegovog najvernijeg saigrača, Gordona. U porazu od Wizardsa na strtu sezone ovaj dvojac imao je rekordno veče. Kombinirao su ubacili 90 poena, što je drugi najbolji rezultat u povijesti, nakon Kobea i – Smush Parkera…

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*