Top 5 2.8.-3.8.2020.: Jokić – triple double mašina

1 Nikola JOKIĆ (Nuggets)


39 min,30 pt,12 sk,10 asist,2 ukr,47 %FG

“Jokić je najbolji centar Lige i kada je agresivan dobre stvari se događaju” izjavio je trener Nuggetsa Mike Malone nakon pobjede protiv Thundera. Jokić je ubacio u “brzinu više” u posljednjoj četvrtini. Ubacio je 13 poena u posljednjoj četvrtini i produžetku i bio najzaslužniji za pobjedu, uz Porter Jr koji je odigrao utakmicu karijere. Jokić je na kraju završio sa 30 poena i još jednim triple double učinkom. To mu je 13. ove sezone, te se izjednačio sa Lebron Jamesom na drugom mjestu po broju triple doubleova ove sezone.

2 Luka DONČIĆ (Mavs)


38 min,40 pt,8 sk,11 asist,55 %FG

Ako se brzo ne probude, Mavsi u playoff kreću sa 7. mjesta. Loše su ušli u nastavak sezone, te su sakupili dva poraza iz dvije utakmice. Dončić je protiv Sunsa odigrao puno bolje nego protiv Rocketsa. Pogotovo šuterski. Ubacio im je 40 poena i to bez iti jedne pogođene trojke. Luka nije namjestio ruku u nastavku Lige, protiv Rocketsa je imao 1/9, a sada protiv Sunsa 0/3. Fokusirao se na ulaze, te je šutirao čak 19 bacanja od kojih je promašio samo jedno. Treće četvrtina je bila presudna za poraz Mavsa. Ubacili su samo 19 dok, a dopustili 36.

 

3 Nikola VUČEVIĆ (Magic)


24 min,23 pt,11 sk,2 asist,2 ukr,64 %FG

U razbijanju Kingsa Vuč morao igrati samo 24 minuta. To mu je bilo dovoljno da bude najbolji strijelac utakmice. Već nakon prve četvrtine stvari su bile jasne. Magic je imao 18 poena razlike, a to se samo povećalo do poluvremena. Vuč, kao i većina petorke je odigrao oko 20-ak minuta, a ubacio je 23 poena uz 11 skokova. Ipak u taboru Magica nije bilo slavlja nakon uvjerljive pobjede. Perspektivno krilo Jonathan Isaac je povredio križne ligamente koljena, po drugi puta u dvije sezone. Težak udarac za Magic pred playoff.

4 Dario ŠARIĆ (Suns)


22 min,13 pt,8 sk, asist,62.5 %FG

Još jedna dobra predstava s klupe za Šarića. Iskoristio je Aytonove probleme s faulovima i dobio 22 minuta koje je sjajno iskoristio. U velikoj pobjedi, drugoj zaredom Šarić je ubacio 13 poena uz odličan šut iz igre. Solidno se snalazio u ulozi centra, parirao je Zingisu i Bobanu kada je on ulazio s klupe. Sunsi su trenutno na 2-0 od restarta i opasno su zagrizli u borbi za playoff.

 

5 Bogdan BOGDANOVIĆ (Kings)


31 min,12 pt,4 sk,5 asist,1 ukr,30 %FG

Katastrofalna utakmica za Waltona i Kingse. Magic ih je rastavio na proste faktore, a playoff je sve dalji i dalji. Cijela ekipa je odigrala jako loše, a u sivilo se uklopio i naš Bogdan. Loše je šutirao iz igre, ubacio je samo 13 poena. Magic je imao rješenja za sve napade Kingsa. Drugi poraz zaredom Kingse je dobrano udaljio od borbe za playoff. Pogotovo kada konkurenti, Spursi, Blazersi, pa čak i Pelicansi izgledaju jako dobro nakon restarta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*