Temelj budućih šampiona

NBA.com

Denver Nuggetsi su u nastavak Lige ušli “okrnjeni” povredama. Prvi bekovski par Murray – Harris je izvan stroja, nema ni Bartona, a povređen i naš Čančar. Tri igrača iz prve petorke. Ostali su samo Millsap i Jokić. Njihova mjesta su zauzeli Morris, Craig i mladi Porter Jr. Upravo je potonji jedan od glavnih i odgovornih za dvije pobjede Nuggetsa, protiv Spursa i Thundera. Uz našeg Jokića.

Porter Jr je prvu sezonu presjedio zbog nezgodne povrede leđa. Upravo to je bio “red flag” za čak 13 ekipa prije Nuggetsa koji su ga izabrali. Po potencijal je lagano bio u Top 5, čak i u top tri igrača s tog drafta. No, kao i obično ekipe se boje iskoristiti visoki pick za igrača koji je sklon povredama. Nuggetsi jednostavno nisu mogli propustiti ovakav potencijal.

U drugu sezonu je ušao spreman, no Malone mu je davao minute na kapaljku. Propusnost u obrani mu je ograničavala minute na parketu, Malone to nije htio trpiti. Čini se da je donio dobru odluku. Portera je sada “pustio s lanca” igra u petorci i ima redovno preko 30 minuta na parketu. Vratio mu je sjajnim igrama. Thunderima je ubacio carrer high 37 poena, a već narednu utakmicu je Spursima ubacio 30 uz 15 skokova. Bio je najbolji strijelac Nuggetsa na obje utakmice i pokazao je impresivni napadački repertoar.

Osim Portera glavni i odgovorni je tko drugi nego naš Nikola Jokića. U novom, lakšem izdanju Jokić je nastavio dominirati. Protiv Spursa je bio maestralan, ubacio je tri trojke zaredom u trećoj četvrtini i prelomio meč, te oduševio Popovića. “Nikada nisam vidio takvo šta. Izlazi van i zabija trojke, pod košem je nenadmašan, a vjerovatno je najbolji visoki dodavač u Ligi. Jokić je reinkarnacija Birda i Mosesa Malonea” oduševljen je bio Pop nakon utakmice.

Jokić je meč završio sa 25 poena, 11 asista i 4 skoka i uz Porter Jr bio najzaslužniji za pobjedu i nastavak borbe za drugu poziciju s Clippersima.

Malone u ovom dvojcu ima fantastičan zalog za budućnost. Kada tu ubrojimo i Bol Bola koji je također dobio priliku nakon restarta, te mlade bekove Murraya i Harrisa Nuggetsi bi kroz koju sezonu mogli postati legitmini kandidati za prsten. Sve imaju, samo da ih posluži zdravlje i nebo je granice.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Klubovi i igrači koji dominiraju 'balonom' - Ostatak Sveta
  2. Lukine izvanserijske brojke, Nurkov svemirski povratak - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*