Kako je Fisher rastužio Duncana i Popa!

NBA liga je tokom godina bila puna sjajnih clutch igrača kao što su Kobe, Ray Allen, Paul Pierce, no oni su svi bili zvezde, pa se na neki način i očekivalo od njih da preuzmu odgovornost u ključnim trenutcima. S druge strane tu su bili i igrači kao Robert Horry koji nije bio zvezda, no jedan je od najboljih clutch igrača u istoriji. Junak današnje priče spada u ovu drugu kategoriju.

Derek Fisher je bio veoma pouzdani bek tokom svoje karijere. Nije se nikada isticao previše, no uvek je više nego korektno odrađivao svoj posao. Uz to bio je i odličan u završnicama utakmica, što je dokazao i 2004. godine s jednim od najluđih buzzer beatera u istoriji.

Bila je 2004. godina i igralo se Polufinale konferencija između Lakersa i Spursa. Rezultata je bio nerešen, 2-2 u pobedama i igrala se 5. utakmica koja će na kraju biti i ključna za razvoj situacije. Duncan je doneo prednost Spursima šutom sa poludistance, te kada su videli da je ostalo samo 0,4 sekunde na semaforu bili su uvereni u svoju pobedu.

No s tim se nije slagao i Derek. Phil Jackson je pozvao time out, dao je Paytonu zadatak da izvede loptu, a Derek se uspio osloboditi svog igrača i sjajnim šutom iz poluokreta uspeo je pobediti sat i Spurse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*