Šuter koji je zapalio Orlando

screenshot / Youtube

Osim standardno dobrog Lillarda, povratnika Nurkića istaknuo se još jedan igrač Blazersa. Rezervista Gary Trent Jr dočekao je svojih pet minuta. Bek Blazersa postao je standardni član rotacije tek negdje poslije Nove godine. Prekretnica je bila utakmica protiv Thundera 18. siječnja. Dotada Trent je prosječno igrao 13.4 minute i ubacivao je 4.2 poena, a za tri poena je šutirao 37% na nešto manje od tri pokušaja.

U toj utakmici protiv Thundera eksplodirao je i ubacio 30 poena uz pet pogođenih trojki iz devet pokušaja. Nakon te utakmice minutaža mu se i više nego udvostručila. Do početka “balona” igrao je 28 minuta u pr0sjeku, a prosjek poena se povećao na 12.4. Proigrao je, no najbolje je ostavio za kraj. Od restarta Trent je u nevjerovatnoj formi. Ponekada se čini kao da ne može promašiti i jedan je od “najvrućih” šutera u Orlandu.

Sin bivšeg košarkaša Gary Trenta totalna je igračka suprotnost ocu. Gary Trent stariji bio je snažna četvorka čiji je primarni zadatak bilo obavljanje “prljavog posla”. U prijevodu, skokovi, postavljanje blokova i ostale slične stvari. U čitavoj karijeri Trent senior uputio je ukupno 50 trojki, a pogodio ih je samo četiri. Od restarta Trener Jr uputio je 46 trojki, a u gotovo svakoj utakmici pogodio ih je više nego njegov otac u cijeloj karijeri.

Trent Jr je od svojih prvih košarkaških koraka bio promatran kao jedan od najboljih igrača generacije. Bio je top pet regrut u srednjoj školi, a izabrao je prestižni Duke kao svoje sveučilište. Napustio ga je nakon samo jedne godine, a na draftu su ga birali Sacramento Kingsi kao 37. picka. Odmah je tradean u Blazerse, koji su “nanjušili” sjajnog igrača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*