Blast from the past: Play off bez Spursa!

Youtube / screenshot

Pvi put nakon 22 godine San Antonio Spursi neće igrati u play offu. Prvi put u 22 godine bogate karijere, nećemo gledati Gregga Popovicha na klupi ovog nekada nebitnog kluba od kojeg je najveći trener današnjice napravijo imperiju i osvoji čak pet titula prvaka:

Ovo je nadjuži niz koji je imao jedan klub, odnosno jedan trener, u istoriji NBA. 76ersi su također 22 godine zaredom igrali u play offu, ali su menjali ime – prvo su bili Syracuse Nationals a u doigravanje su se plasirali u svakoj sezoni između 1950 i 1971.

Tim sa trenutno najdužim nizom plasmana u play off su Houston Rocketsi kojima je to uspelo osam sezona zaredom.

Kada su se prvi put plasirali u play off sa Popovichem, 1997-98, David Stern nije bio ni na polovini svog 30-godinšnjeg staža u NBA, Pat Riley je bio trener Lakersa, to je bila godina kada su u NBA kao rookie igrači stigli Dirk Nowitzski, Paul Pierce i Vince Carter.

U te 22 godine Spursi su odigrali 284 mečeva u play offu i pobedili su u 170 – samo sedam timova ima više pobeda u njihovoj celoj istoriji. Svih 170 pobede izvojevano je pod Greggom Popovichem i to je više od zbira pobeda bilo koja dva trenera u NBA danas. 102 igrača je odigralo u tom periodu makar jednu utakmicu za Spurse, uključujući i sadašnje NBA trenere Jacque Vaughna, Stev Kerra i Monty Williamsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*