Svi kalifornijski gubitnici i jedan pravi ‘Kralj’

screenshots

Sacramento Kingsi ponovo nisu uspeli. Sa svega 31 pobedom i 41 porazom završili su na 12. mestu na Zapadu. I pored najave borbe za doigravanje i šanse koju su imali u Orlandu, takmičenje u ‘balonu’ su završili sa 3 pobede i 5 poraza.

Ovo je 14-ta vezana sezona za tim iz Sacramenta, čiji je GM Vlade Divac, u kojoj nisu nastupili u play offu. Poslednji put to se desilo 2005-06 godine kada su u prvoj rundi ispali od Spursa.

Još jedna neslavna zanimljivost vezana je za ovaj klub. Naime, njihov trenutni trener Luke Walton 17-ti je trener Kingsa, od sezone 1985-86 koji je završio sa negativnim scoreom na kraju regularnog dela. Njegov prethodnik, Dave Joerger, koji je trajao na klupi Kingsa čak 4 sezone imao je učinak od 98 pobeda i 148 poraza.

Jedini trener koji u tome periodu nije imao negativan score nakon regularne sezone je Rick Adelman koji je Kingse vodio 8 sezona i niti u jednoj od tih sezona nije imao negativan score:

Adelman je bio trener i čuvenoj generaciji Kingsa, sa Stojakovićem, Webberom, Divcem, Bibbyjem, Christijem koja je imala čak 61 pobedu u sezoni 2001-2002 i koja je bila nadomak prstena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*