Playoff s našim igračima u glavnim ulogama

Počeo je playoff, a u samo nekoliko utakmica imali smo priliku vidjeti nekoliko iznenađenja i pregšt sjajnih utakmica. Pojedini su bili skeptični oko povratka Lige u ovom formatu, no već sada možemo reći da je to bio pun pogodak. Ono što nas dodatno raduje su igre naših košarkaša. Gotovo si odreda su bitni šrafovi u svojim ekipama, a u prvim utakmicama nisu razočarali.

Playoff je otvorio Nikola Jokić i Nuggetsi. Odmah po otvorenju imali smo fantastičan duel dvojice bekove i napetu i neizvjesnu utakmicu. Show su ukrali Mitchell i Murray, no da nije bilo Joke teško bi se Nuggetsi našli u poziciji za pobjedu. Odigrao je utakmicu na visokoj razini, vrlo dobro se nosio s Gobertom i zabijao preko njega bez problema. Ono što mu možemo zamjeriti je loše kretanje u obrani, Mitchell ih je isprobijao i cijelu utakmicu se čitava ekipa Nuggetsa, pa i Jokić, mučili kako ga zaustaviti. Jokić je mogao biti i tragičar, promašio je polaganje za pobjedu u regularnom dijelu, nakon toga i otvoren šut sa poludistance u produžetku, ali se iskupio trojkom minut prije kraja koja je definitivno prelomila meč. Joka je meč završio sa 29 poena, 10 skokova i 3 asista.

Šta reći za Luku Dončića? Već smo naviknuli od njega da ruši rekorde, a kakav bi to debi u playoffu bio da ne obori još jedan. Doničić je praktički sam držao Mavse u igru protiv strašnih Clippersa, ubacio je 42 poena što je najviše poena ikada koje je ubacio neki debitant u playoffu. Nitko mu nije niti blizu, a jedino tko ga je mogao usporiti protiv Clippersa su bili suci. Izbacili su Zingisa iz igre, totalno nepotrebno, tako da je Luka ostao sam protiv Leonarda i Georgea. Čuvajući Luku, Leonard nije izgledao kao ona strašna obrambena neman kakvu znamo. Probijao je Luka bez problema, te ubacivao poen za poenom. No, nije bilo snage i sreće za pobjedu, tako da su Mavsi izgubili. Ipak, ovakva Lukina igra daje nadu za dalje, te će Mavsi biti ozbiljna prijetnja Clippersima u nastavku serije.

Fear the Vuč! Magic je iskoristio loš dan “u uredu” igrača Bucksa i hrabrom i agresivnom igrom došao do pobjede. Nezaustavljiv je bio naš Nikola Vučević. Već je u prvom poluvremenu skupio 18 poena, a do kraja utakmice je sakupio 35 poena te je sakupio 14 skokova. Totalno je izdominirao Lopeza koji nije znao gdje se nalazi većinu utakmice. Zabijao je Vuč na sve strane. U prvom dijelu bio je gotovo nepogrešiv, a kasnije ga je ipak uhvatio umor, te je kiksao kod nekoliko šuteva. Ipak, ovom utakmicom ušao je u elitno društvo. Osim njega samo su još Dwight Howard i Shaq u playoffu ubacili 30+ poena, te uhvatili 12+ skokova. Fantastična predstava našeg centra.

Većinu utakmica ove sezone Goran Dragić je započeo s klupe, no playoff je druga priča. Spoelstra je Dragona prekomandirao u petorku i nije pogriješio. U teškoj utakmici protiv Pacersa koji je Heat prelomio tek na kraju, Dragon je odigrao gotovo 35 minuta, a nakon Butlera je bio najbolji strijelac svoje ekipe. Utakmica je bila u egalu sve do posljednje dionice, Pacersi su imali prednost nakon prve četvrtine, a do odmora je Heat preokrenuo. Igralo se praktički koš za koš, a tek na kraju su Dragon i ekipa uspjeli prelomiti meč. Uzeli su bitnu pobjedu u prvoj utakmici. Dragon je ubacio 24 poena uz 6 skokova i 5 asista i tako dao prijeko potrebnu veteransku pomoć svojoj ekipi.

Kao da nije bilo dovoljno da na Istoku osmoplasirana ekipa dobije prvu, Blazersi su to odradili i na Zapadu. Predvođeni još jednom fantastičnim Damianom Lillardom, Blazersu su iznenadili Lakersi i došli do 1-0 u seriji. Odličnu utakmicu je odigrao i naš Nurkić. Još uvijek pod emocijama nakon obiteljske tragedije koja ga je pogodila prije odlučujuće utakmicu u subotu, Nurk se sjajno nosio s Davisom, te isporučio još jednu odličnu utakmicu. Ubacio je 16 poena, uhvatio 15 skokova i podijelio 3 asista, te nakon Lillarda bio najbolji pojedinac u redovima Blazersa.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*