Shaq: Bobane, volim te!!!

Screenshot

Za razliku od prvog, drugi meč između Nuggetsa i Jazza rano je lišen svake neizvjestnosti. Na krilima Mitchella, Jazzeri su meč riješili odmah nakon odmora i do kraja su stigli do 124-105 pobjede. U prvom dijelu Nuggetsi su uspjeli održati priključak, no treća dionica je bila ključna. Jazzeri su ubacili 43 naspram 29 poena Nuggetsa i riješili sve dvojbe oko pobjednika.

Ovoga puta Malone je smislio drugačiji plan kako zaustaviti Mitchella koji im je sasuo 57 poena u prvoj utakmici. Udvajali su ga i konstantno pritiskali, što je Donovan riješio na efektan način. Dijelio je loptu i asistirao suigračima, a “upalio” se u trećoj četvrtini kada je ubacio 21 od svojih 30 poena. Pad Nuggetsa je počeo već u drugoj četvrtini, ništa nisu mogli ubaciti što su Jazzeri iskoristili za 22-6 seriju. Nakon odmora Mitchell je odlučio završiti utakmicu i prednost se u jednom trenutku popela i na preko 30 razlike.

Mitchell je meč završio sa 30 poena i sjajnih 6/7 za tri poena, te je podijelio osam asista. Odličan je bio i Clarkson sa 26 poena što mu je bio rekord karijere u playoffu. U redovima Denvera unatoč svemu Jokić je odigrao dobar meč. Ubacio je 28 poena i uhvatio 11 skokova uz 6 asista, a odličan je bio i Porter Jr sa 6/9 za tri i identičnim brojem poena kao i Jokić.

A Luka Dončić iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, pokazuje klasu. Pali su i razvikani Clippersi, a Luka je u pobedi Dallasa postigao 28 poena uz 8 skokova i 7 asistencija. Tako je Slovenac oborio rekord Kareema Abdul-Jabbara po broju poena u prve dve plej-of utakmice.

Reprezentativac Slovenije ubacio je 70 poena u prva dva play off meča što je najviše od svih debitanata u istoriji u tom periodu.

No, junak veče je – a ko bi bio drugi – još jedan naše gore list, Boban Marjanović. Sjajno Bobi koristi svoje minute a sinoć je za nešto manje od 10 minuta dao 13 poena i imao je 9 skokova. Tako je postao prvi košarkaš koji je postigao 10+ poena i uz to imao 7+ skokova za manje od deset minuta na terenu u plej-ofu.

A imao je i epizodu nakon meča gde je oduševiao Shaquilla O’Neala.

Shaq: “Samo hoću da ti kažem — Hvala ti što predstavljaš velike igrače. Volim te čoveče, volim kako igraš, reci porodici tamo u tvojoj državi da te volim i poštujem.”

A vole ga i protivnički igrači, evo šta mu je rekao Marcu Morris:

Everybody loves Boban! ❤️

Everybody loves Boban! ❤️

Posted by Open Court on Wednesday, August 19, 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*