“B**ch A** White Boy”

screenshot
 Šampionsko izdanje Kawhi Leonarda gledali smo u trećem meču serije između Clippersa i Mavsa. Kawhi je  završio sa 36 poena, 9 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte. Clippersi su dobili 130 – 122 i sada vode sa 2-1 u seriji. Uz Kawhija tim iz LA imao je još 6 dvocifrenih igrača, među kojima i Ivicu Zupca (15 poena, 6 skokova).

Mnogo veći problem za Mavse od ovoga poraza predstavlja povreda Luke Dončića koji je napustio igru tokom treće četvrtine kada je iskrenuo skočni zglob. Iako se vratio i startovao poslednju četvrtinu bilo je jasno kako trpi velike bolove i kako ulaže velike napore da ostane u igri.

Nije dugo trebalo da ga trener povuče iz igre pa je Dončić na ovom meču odigrao samo 29 minuta uz za njega mizernih 13 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Luka je bio vidno frustriran ovom odlukom i nemogućnošću da pomogne svom timu i napetoj i neizvesnoj borbi za pobedu.

Porzingis je sa 34 poena i 13 skokova bio najefikasniji kod Mavsa.

Za sada nema informacija o težini povrede, čini se na prvu loptu da ipak nije ozbiljno. Trener Mavsa ne isključuje mogućnost da Luka preskoči meč broj 4.

Osim Dončićeve povrede, jedna od glavnih tema nakon utakmice bila je i svađa u kojoj se Dončić našao nakon sukoba s protivničkim centrom Montrezlom Harrellom.

Nakon jednog od koševa koje je zabio, Harrell je Dončiću rekao ono što se može prevesti kao “beli čoveče… p***o”. Španska Marca posebno je izdvojila ovaj trenutak i zapitala se što bi bilo da je uvreda išla na suprotnu stranu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*