On je najgori prvi pick u povijesti NBA

Anthony Bennet, malerozni prvi pick iz 2013, ponovo će puniti rubrike ‘šta bi bilo kad bi bilo’. Zbog povrede kolena tokom treninga kampa Rocketsa, prije dve godine, ovaj 28-godišnjak je morao na operaciju koljena što mu je – bar za sada – zaustavilo karijeru. Pokušao se nekoliko puta vratiti u NBA ligu, zasada neuspješno. Imao je nekoliko dobrih predstava u G-ligi, no ništa konkretno što bi mu možda donijelo novi NBA ugovor. Trenutno je u Portoriku, u ekipi Cangrejeros de Santurce of the Baloncesto Superior Nacional daleko od NBA lige i još jedne prilike.

Bio je ovaj krilni centar, poreklom iz Kanade, na ozbiljnom udaru medija cijelu karijeru, posebno u prvoj sezoni u NBA ligi u kojoj je odigrao ispod svih očekivanja, a postoji i ozbiljan broj stručnjaka koji tvrde da je najgori prvi pick u povijesti NBA lige.

Te 2013, Cavsi su birali Anthony Benneta kao prvog picka na draftu. Bio je velika nada i tim iz Ohioa se nadao da će oko njega, uz Irvinga, graditi budućnost. No, tamo je proveo jednu sezonu u kojoj nikako nije zadovoljio te je tradean u paketu s Wigginsom u Wolvese za Kevina Lovea. Nakon jedne sezone u Minnesotti odlazi u Raptorse, da bi potom kratko bio u Netsima.


EURO TROFEJ

Pre dve godine imao je kratku epizodu kod našeg Željka Obradovića, u Feneru. Nije se uspeo izboriti za minute, te je čak i otpušten pred kraj sezone, nakon F4 Eurolige. No, bar se može pohvaliti vrednim trofejem u svojoj kratkoj karijeri.


Debakl u Sunsima

Jedno od najvećih razočaranja, možda i najgori prvi pick u istoriji Anthony Bennett je potpisao prošlog leta negarantovani ugovor sa Sunsima. No, otkaz je usledio samo 20 dana od potpisivanja ugovora. Nije dobio niti jednu minutu u predsezoni u i ovako lošim Sunsima i to sada smo dobili potvrdu na vječno pitanje, tko je najgori prvi pick svih vremena. Konkurencija je velika, ali Bennett se sada “iskazao”.

Povratak

Posljednje dvije igračke sezone je proveo u G-Ligi pokušavši na neki način dođi do povratka u NBA Ligu. Nakon nekoliko velikih neuspjeha prošlih godina, čini  se da bi sada ipak mogao biti pravi trenutak da se Bennett vrati u NBA. Posljednji nastupi bili su u filijali Clippersa, Agua Caliente Clippersima.

Drastično je popravio šut, a prema njegovim riječima napokon je našao formu zbog koje je bio i izabran prvim pickom na draftu. Čak je pogađao u šuteve za pobjedu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*