Savršena četvrtine Nikole Jokića

screenshot

Denver Nuggetsi su uspjeli doći do pobjede 117-107 protiv Jazza, te su smanjili na 3-2 u seriji. U prvom poluvremenu Jokić je bio maestralan, dok je dobar dio posla u drugom odradio Jamal Murray. Dinamični duo Nuggetsa odbija ići kući i pod svaku cijenu želi sedmu utakmicu, što su i demonstrirali u ovoj utakmici.

Jokić je nevjerovatno počeo utakmicu. Odigrao je prvu četvrtinu za anale. Ubacio je 21 poen uz 8/8 iz igre i 5/5 za tri poena u prvoj četvrtini. Sve je začinio trojkom iz koraka sa gotovo osam metara. To je bila najava njegove večeri i večeri u kojoj je Denver dominirao nad rivalom:

Ipak, Jazzeri su već nekoliko puta u ovoj seriji demonstrirali da su ozbiljna ekipa, pa su tako anulirali sjajnu Jokićevu igru i na poluvrijeme otišli sa devet poena prednosti. Ostatak ekipa se trebao pod hitno probuditi, ako su planirali ostati još koji dan u Orlandu. Na svoje je u drugom dijelu došao Murray. Već smo vidjeli epski dvoboj njega i Mitchella u prošlom meču kada su obojica išla preko 50 poena. Sada Murray nije ponovio baš takvu partiju, no svejedno je bio sjajan.

Murray je u drugom dijelu ubacio 33 od svoja 42 poena, a nije odmorio niti jednu minutu u drugom poluvremenu. Nosio je Nuggetse do preokreta, a njegov “partner u zločinu” je bio Jokić. Naš centar također nije odmarao u drugom dijelu, a suradnja njih dvojica na kraju je prelomila meč. U jednom od posljednjih napada, 23 sekunde prije kraja meča, Jokić na asist Murraya pogađa trojku kojom Nuggetsi napokon prelamaju meč i smanjuju na 3-2 u seriji.

Murray je bio najbolji sa 42 poena, Jokić je ubacio 31 uz 7/11 za trojku, a Porter Jr je počeo s klupe i dodao 15 poena. U redovima Jazza Mitchell je nastavio sa sjajnim igrama, u ovoj je utrpao okruglih 30, dok su Conley i Clarkson dodali svaki po 17 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*