Doug Christie u epizodi: “Ženo, sve mi možeš raditi…”

Screenshot / Youtube

Doug Christie je bio odličan bek šuter, igrao je u Raptorsima, pa onda u jednoj od najboljih generacija Kingsa sa Peđom i Divcem. Ta generacija je verovatno svima nama možda i srcu najbliža zbog naših igrača, no i ostatak ekipe je bio sjajan. Webber, Bibby i Christie su činili petorku koja ipak na kraju nije uspela da uzme naslov. Iako su zaslužili.

Igrao je u dosta klubova, no u ova dva se najviše zadržao. Bio je sjajan obrambeni igrač, izabran čak 3 puta u drugu obrambenu petorku lige, dok je 2003. godine bio u prvoj. Sjajan suigrač i solidan šuter bio je vrlo bitan šraf u mašineriji Kingsa.

Verovatno ste svi primetili (koji ste gledali Douga uživo) da pokazuje “poseban” signal nakon što postigne koš. Recimo Larry Ayuso (Portorikanac koji je deo karijere proveo u Splitu i Ciboni) pokazuje ukrštene ruke nakon trojke kao simbol svih treninga i ispucanih šuteva, a Dougu je taj znak upućen njegovoj ženi kao znak ljubavi. Naime bolesno opsesivna Jackie Christie ne da mira svojem suprugu.

Kada su Kingsi gostovali Jackie se vozila u svom automobilu iza klupskog autobusa, te čitavo vreme bila na telefonu sa Dougom, kako bi se osigurala da ju ne vara. No to nije sve, nije dopuštala prilaz niti jednoj ženi blizu svom suprugu. Čak je nekolicina žena koje su radile za Kingse podigle tužbu protiv nje.

No vrhunac svega je bilo to da mu je merila veličinu testisa, jer je ona verovala da tako može dokazati ako je Doug neveran… Ovim je verovatno pokazala da je “luđa” od svih ludaka NBA lige, Artesta, Rodmana i ostalih. I dalje su u braku, a kako Doug sve to izdržava verovatno nikada nećemo saznati…

1 Trackback / Pingback

  1. Srpski Kingsi: The Greatest Show on Court - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*