Dobri jaran, Bobi!

screenshot

Clippersi su slavili u šestom meču protiv Mavsa (111 – 97) i tako se sa 4-2 plasirali u drugi krug play offa, gde čekaju pobednika duela Denver – Utah.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Kawhi Leonard sa 33 poena, 14 skokova i sedam asistencija, Ivica Zubac je bio sjajan sa 15 poena i 11 skokova, Reggie Jackson je dodao 14, a Paul George je imao 15 poena (6/19), devet skokova i sedam asistencija.

Dallasu nije pomogla ni (ponovo) sjajna partija Luke Dončića. Slovenac je utakmicu završio sa 38 poena, devet skokova i devet asistencija.

Oslabljeni Dallas nije imao mnogo šanse sa samo jednim raspoloženim igračem. No, srpski reprezentativac Boban Marjanović, koji je igrao 15 minuta (8 poena, 5 skokova), pokazao se pravim timskim saigračem kada je u vrlo napetoj situaciji uspeo da smiri Luku i spasi ga najmanje tehničke greške. Naime, Marcus Morris je i na ovom meču pokazao koliko je prljav igrač. Nakon što ga je prošli put nagazio na članak, u prvoj četvrtini, tokom jednog prodora, Morris je sa leđa udario Dončića. Slovenac je burno reagovao, ali su saigrači uspeli da ga smire. Morris je zbog toga isključen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*