Može li Vrelina zaustaviti MVP-a?

1 Milwaukee Bucks vs 5 Miami Heat

Kao i prošle godine prvo mjesto na Istoku su uzeli Milwaukee Bucksi. Budelholzerovi momci ne samo da su prvi na Istoku, već imaju i najbolji score Lige. Savršeno su uhodan tim predvođeni još uvijek aktualnim MVP-em Giannisom. Grk ove sezone pruža još bolje brojke u manje minuta, jer rotacija Bucksa je nešto dublja nego prošle sezone. Korver, Matthew i brat Lopez također su donijeli prijeko potrebno veteransko iskustvo ovoj ekipi koji ove godine imaju samo jedan cilj – naslov prvaka.

Najbolji strijelac i skakač ekipe je Giannis sa 29.5 poena i 13.6 skokova u prosjeku, a prati ga Middelton sa 20.9 poena. Koliko je duboka rotacija Bucksa govori da čak 13 igrača im preko 14 minuta u prosjeku ove sezone. Najveće iznenađenje su sjajne igre veterana George Hilla koji ima strašne šuterske brojke. Istina ne uzima previše šuteva, no 56% za dva i 46% za tri poena su respektabilne brojke. Iskočio je i mladi DiVincenzo koji odrađuje lavovski posao u obrani, dok je u napadu sve slobodniji.

Bucksi su otvorili ovogodišnji playoff porazom. Magic na krilima Vučevića i fanatične obrane su iznenadili najbolju ekipu Lige u regularnoj sezoni. Giannis je odradio posao, no ostatak ekipe je bio katastrofalan. No, kratak roster Magica i kvalitet Bucksa je presudio u ostatku serije. Ne možemo reći da Magic nije bio blizu i da nije mogao doći do još jedne pobjede, no Bucksi su zasluženo prošli u drugi krug.

 

Spoelstra i Riley su opet sklopili sjajnu ekipu, po ko zna koji put. Prošle sezone su bili dobri, no falio im je jedan Allstar koji bi povukao kada je potrebno. Doveli su Butlera te s tim efektno riješili problem. Uz Butlera sjajnu Allstar sezonu je imao i Bam Adebayo. Krilni centar Heata je eksplodirao i pretvorio se u jednu od najboljih četvorki Lige. Nerijetko baš Adebayo organizira napad Heata, a njega suradnja sa šuterima Robinsonom i Herrom je sjajna. Osim Adebaya i navedenog šuterskog dvojca Riley je “izmislio” još jednog rookiea- Kendricka Nunna. Nunn je najduže od svih rookiea bio u trci s Morantom za ROY nagradu. Nedraftirani igrač je kroz G-ligu stigao do Heata, a kada je dobio priliku nije ju više ispustio.

Pomalo iznenađujuće Heat je počistio Pacerse u prvoj rundi. Svakako smo očekivali prolaz Heata, no da će Pacersi izgubiti sve četiri prve utakmice, pomalo je iznenađujuće. Spoelstra je pogodio prekomadovanjem iskusnog Dragića u petorku koji je bio sjajan u prvoj rundi. Bilježio je 22.8 poena uz 5 asista, te bio najbolji strijelac ekipe. Pratio ga je Butler i rookie Tyler Herro koji je imao nekoliko sjajnih predstava.

Drugi krug će biti puno neizvjesniji od prvoga. Heat i Bucksi su dvije sjajno ukomponovane ekipe bez nekih prevelikih mana. Petorke su im sjajne, a Heat je dobio jako puno s Herrom koji je udarna igla s klupe. Iskustvo igrača kao što su Igoudala i Crowder tek će sada doći do izražaja, a prognoziramo izjednačenu seriju punu preokreta.

Prognoza: Heat u 7

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*