Utakmica o kojoj se malo priča

lebron james game 6 2016

Lebron je imao napretek sjajnih predstava u karijeri. Npr. ona u kojoj je ubacio 29 od posljednjih 30 poena Cavsa protiv tada defenzivno izuzetno moćnih Pistonsa. Ili recimo sedma protiv Spursa u kojoj je ubacio 37 poena uz 12 skokova. Lebron je imao toliko dobrih utakmica da je sigurno da su neke nepravedno zapostavljane. Jedna od takvih je i šesta utakmica Finala protiv Warriorsa, 2016. godine.

U toj sezoni Ratnici su oborili rekord Bullsa, te regularnu sezonu završili sa 73 – 9 scoreom. U sezoni prije Ratnici su uzeli naslov baš preko Lebrona i Cavsa. Bilo je vrijeme za revanš. Nije dobro počelo po Cavse i činilo se da Ratnici imaju drugu titulu zaredom u rukama. Poveli su sa 3-1 u seriji, a nitko dotada u povijesti NBA lige nije sustigao 1-3 u Finalu. Sve do Cavsa. Prijelomna utakmica je možda bila i Lebronova najbolja u karijeri.

Šesta utakmica u seriji. Cavsi su izvukli pobjedu i smanjili na 3-2 predvođeni nevjerovatnim Lebronom koji je ubacio 41 poen uz 16 skokova. Ratnici su imali još jednu meč loptu u rukama. Ovo je bila najbitnija utakmica u seriji, a Lebron je isporučio možda i najbolju u svojoj karijeri. Furiozno su počeli i poveli sa 13-2 rano u prvoj četvrtini. Uspostavili su ritam, Ratnici se nisu snalazili, a Lebron je odigrao maestralno. Ubacio je 41 poen, uhvatio osam skokova i podijelio jedanaest asista uz 59% šuta iz igre. Dominirao je terenom, a Cavsi su stigli do relativno lagodne 115-101 pobjede.

Ovo je bio prijelomni trenutak, a svi znamo što se desilo u sedmoj. Lebronova blokada, Irvingov šut i Cavsi stižu do prvoj naslova u povijesti franšize. Nakon što su prvi u povijesti NBA finala preokrenuli 3-1 u seriji. I to protiv najbolje ekipe u regularnoj sezoni u povijesti Lige. Ali, što bi reklo društvo iz Chicaga “73-9 ain’t mean a thing, without the ring…”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*