‘Dobra’ braća Morris

Youtube / screenshot

Braća blizanci Marcus i Markieff Morris u NBA su na glasu kao solidni rotacijski igrači, no isto tako kao i igrači skloni problematičnom ponašanju. Ništa pretjerano, no sigurno ih ne bi prozvali “good guysima” NBA Lige. Braća su strašno povezana, nekoliko puta su izrazili želju da zaigraju zajedno, nažalost osim u Sunsima na početku njihove karijere, to im se još nije ostvarilo.

Trebamo li se podsetiti kako je Marcus Morris isključen u šestoj utakmici play offa sa Dallasom zbog grubog prekršaja nad Lukom Dončićem:

Obojica su u NBA provela po 9 sezona, a imaju i poprilično sličan učinak. Markieff – 11.4 poena, 5.3 skokova i 1.7 asistencija, Marcus – 12.1 poena, 4.7 skokova i 1.5 asistencija. Obojica ove sezone igraju za timove iz LA, Markieff za Lakerse, dok je Marcus u Clippersima.

Morrisi imaju i trećeg brata, no začudo on se ne preziva Morris. Thomas Robinson, peti pick drafta 2012. godine, je zapravo treći brat Morris. Naime, majka Marcusa i Markieffa, Angela posvojila je Robinsona. Tek nakon što se otisnuo u svijet NBA Lige, Thomas je doživio ogromnu obiteljsku tragediju. U kratkom vremenu ostao je bez prabake, bake i majke. Strašna tragedija za tada još golobradog mladića.

Braća Morris i Robinson poznavali su se sa sveučilišta Kansas gdje su postali dobri prijatelji. Prvo su u NBA Ligu otišli Morrisi, a godinu nakon njih stigao je i Robinson. Angela Morris je bila dobra prijateljica sa Robinsonovom majkom, te je “obećala” da će paziti na Thomasa. Nakon tragedije, Angela je posvojila Thomasa, te njegovu 9-godišnju sestru.

Iako su pred njim bila velika očekivanja, Robinson se nije uspio snaći u NBA Ligi. Undersized centar bez šuta jednostavno nije mogao pronaći svoje mjesto niti u jednoj ekipi. Nakon NBA otišao je u Khimki, da bi nakon toga dominirao u Kini. Od ove sezone tražiti će novu NBA priliku preko G-Lige.

Braći Morris je pre dve godine pretila i kazna zatvora, no uspeli su se izvući i vratiti košarci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*