Sombor shuffle za drugi krug playoffa!

Screenshot/Youtube

U čvrstoj, tvdroj, euroligaškoj utakmici Denver Nuggetsi su uspjeli preokrenuti 1-3 u seriji i u odlučujućoj sedmoj utakmici stigli su do 80-78 pobjede. Nuggetsi su postali 12. ekipa u povijesti Lige koja je uspjela preokrenuti 1-3 u seriji, no ni ovaj meč nije mogao bez drame.

Obje ekipe nervozno ulaze u meč. Nismo vidjeli ništa od onih napadačkih rapsodija u utakmicama prije, u ovoj je ulog bio prevelik. Nuggetsi ipak bolje otvaraju i do poluvremena stvaraju veliku razliku. Na ulasku u treću četvrtinu imaju čak +19, no tko drugi nego Donovan Mitchell sa devet poena zaredom vraća Jazz u igru. Do posljednjoj perioda Jazz potpuno okreće rezultat i prelazi u vodstvo. Znali smo da ćemo imati napetu završnicu.

Nakon što je Murray sa fenomenalnim partijama dovukao Denver do sedme u ovoj stvari je morao rješavati netko drugi. Nikola Jokić je pokazao da je lider ovog tima, odlično je odigrao utakmicu i na kraju je ubacio koševe za pobjede nekih 30-ak sekundi prije kraja. Ubacio je poene koji su se pokazali ključnima iako su Jazzeri imali još dvije prilike za pobjedu. Prvi puta gube loptu, no Craig promašuje kontru na drugoj strani, da bi zatim pronašli Conleya čiji je šut iscurio iz obruča. Činilo se da ulazi, ali lopta se predomislila i Nuggetsi prolaze dalje na megdan Clippersima.

Jokić je meč završio sa 30 poena i 14 skokova, uvjerljivo najviše u redovima Nuggetsa. Pratio ga je Murray sa 17 poena, no u 7/21 iz igre, a još je samo Porter JR bio dvoznamenkast sa 10 poena. Kod Jazza, Mitchell je ubacio 22 poena, dok je Gobert stao na 19 uz 18 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*