Rakete preživjele, Harden neočekivani junak

youtube / screenshot

Houston Rocketsi uspjeli su doći do 104-102 pobjede protiv Thundera u odlučujućoj sedmoj utakmici. Junak je bio James Harden, ali ne na uobičajen način. U ovoj utakmici, Harden nije mogao ubaciti u “bazen”, sve je promašivao, da bi se na kraju iskupio u onome u čemu je najmanje poznat – obrani. Blokirao je Dortov šut nekoliko sekundi prije kraja, te je osigurao pobjedu Rocketsima.

Utakmica je išla u potpuno krivom smjeru za Rakete. Harden se strašno mučio, nije mogao ništa pogoditi. Kompenzirao je Westbrook, koji je imao dobru utakmicu i nagovijestio da se potpuno oporavio od povrede. S druge strane Dort je “poludio” u ovoj utakmici. Rakete su ga cijelu seriju puštali na šut, a u ovoj Dort je to napokon iskoristio. Ubacio je 30 poena, čak 12 u drugoj četvrtini, nakon što je u petoj imao 0/9 za tri poena. Odlična predstava mladog Dorta koji je osim sjajne obrane na Hardenu pokazao da ipak ima nešto i napadačkog talenta.

Chris Paul je posebna priča. Svojski se trudio cijelu seriju, pa tako i u posljednjoj utakmici. Ubilježio je triple double učinak, ubacio je 19 poena, podijelio 12 asista i uhvatio 11 skokova. Alexander se isto zaustavio na 19. U redovima Rocketsa, tri igrača su ubacila 20+ poena. Westbrook je ubacio točno 20, dok su Covington i Gordon ubacili po 21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*