Ukoliko ode coach Pop, Spursi spremaju jedno izenađenje!

NBA Buzz

Vest da je kuća Gregga Popovicha u San Antoniu na prodaju, kako je preneo NBA Buzz, i ne bi bila toliko čudna da se već neko vreme ne pojavljuje spekulacije u američkim medijima kako se bliži rastanak legendarnog Popa i njegovih Spursa.

Poslednjih nekoliko sezona, Spursi su takmičarski nekonkurentni, a velike zvezde izbegavaju da dođu u ovu sredinu. Uz iskusne Aldridgea, DeRozana i Gaya, Spursi su okupili mnoštvo mladih igrača sa kojima vredi raditi i brusiti ih. No, pitanje je ima li Gregg Popovich snage da to radi ili je željan novih, šampionskih, izazova.

Podsetimo, prvi put u 22 godine bogate karijere, nećemo gledati Gregga Popovicha na klupi ovog nekada nebitnog kluba od kojeg je najveći trener današnjice napravijo imperiju i osvoji čak pet titula prvaka:

Seli se na Istok… 

Kako su mediji pisali proteklih dana i sedmica nova destinacija za Popovicha mogla bi da bude na Istoku, u Brooklynu gde se za sledeću sezonu preiprema pravi atomski tim sa povratnicima Irvingom, Durantom, te Diwniddiem, Allenom, Harrisom, Jordanom… Moćan tim kojega neka vešta ruke poput Popove treba da posloži. No, te su se priče raspršile danas kao sapunica jer su Netsi angažovali Steva Nesha.

No, to ne znači nužno da Pop ostaje u San Antoniju.

Čak su i u vođstvu Spursa rekli kako franšiza treba da usvoji novi viziju razvoja, popravi nedostatke i gradi novi tim. Oni nisu isključili Popovicha iz ove vizije, ali nisu ni sa sigurnošću mogli reći da on ostaje u San Antoniju.

Ukoliko Pop ode, odluka Sursa za novog kormilara mogla bi ponovo da bude revolucionarna. Naime kao legitimna naslednica Popove kulture i kulture franšize sve se više pominje Becky Hammond, Popova desna ruka u stručnom štabu.

Becky ne samo da je pokazala da je vrsna stručnjakinja, već uživa veliki respekt najboljeg trenera dašanjice, Gregga Popovicha, i njegovih igrača. Nedavno je Tim Duncan, legenda Spursa koji se takođe priključio timu i vodio samostalno jedan meč Spursa, istakao kako je Becky značajan deo stručnog tima Spursa.

Koliko ona vredi pokazuje i interesovanje koje su pretprošloga leta pokazali i drugi klubovi iz NBA koji su je intervjuisali za posao.

Ukoliko Becky preuzme kormilo bila bi prva žena trener u NBA. Zašto ne upravo u San Antoniju!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*