Small ball razbio bully ball

Screenshot/Youtube

Fanatičnom obranom i odličnim predstavama glavnih vedeta Houston Rocketsi su iznenadili Lakerse, dobili ih 112-97 i poveli s 1-0 u seriji. Lakersi su i protiv Blazersa kiksali u prvom meču, no vjerujemo da Rocketse sigurno neće počistiti nakon ovoga. Rocketsi su zasukali rukave u obrani, nisu se uplašili visokih igrača Lakersa, bili su na svakoj lopti i to se isplatilo.

Posljednje vodstvo Lakersa je bilo u prvoj četvrtini, nakon toga Rakete nisu ispuštale prednost. U napadu ih je secirao James Harden. Lakersi su pokušali sve. Individualna obrana, udvajanja, čak i utrajanja, no ništa nije pomoglo. Harden je odlično čitao igru, davao pravovremene pasove svojim suigračima i nije forsirao. A ipak je stigao do 36 poena uz 34 minute. Napokon je proigrao i Eric Gordon nakon katastrofalnih predstava protiv Thundera. Ubacio je 23 poena, dok je Westbrook stavio 24. U svoj trojici još uvijek ima rezerve i to je ono što mora najviše plašiti Lakerse.

Neopjevani junaci ove utakmice kombinirao su postigli 12 poena. Covington i PJ Tucker su odradili magičan posao u obrani. Tucker se hrvao s Davisom, nije mu dao niti milimetar prostora, bacao se za svakom loptom i dao sve za ovu pobjedu. Covington je defenzivna mašina, jedan od najboljih help defendera u Ligi i on je možda i glavni razloga zašto ovakva postava Rocketsa može parirati puno višljim ekipama. Odlično je čitao igru, postavljao se točno tamo gdje treba, udvajao, a opet nije dopustio more otvorenih šuteva za tri poena. Ovakvi Rocketsi nikako ne odgovaraju Lakersima i ako nastave s obranom na ovoj razini, a Harden i West pospreme svoj dio u napadu imati ćemo dugu seriju.

Ekipa Lakersa se sada već po običaju mučila sa šutom. Rocketsi su kao što smo napomenuli konstatno udvajali bilo koga tko dođe na 3m od koša, a šuteri Lakersa su zakazali. Green je imao 2/7 za tri poena, isto kao i Lebron, Pop je šutirao 2/8 , Kuzma 1/4. Kao ekipa su pogodili samo 11 trojki iz 38 pokušaja.

1 Trackback / Pingback

  1. Playoffs 2020: Giannis na konopcima, come back šampiona! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*