Middelton rekao “NE” metli

Screenshot/Youtube

Milwaukee Bucksi uspjeli su izbjeći “metlu”. Nakon produžetaka stigli su do 118-115 pobjede protiv Heata, koja im je bila prva u seriji. Borili su se čitav meč, i na kraju zasluženo stigli do pobjede. Khris Middelton je napokon opravdao status Allstara- kada je najviše trebalo.

Početak je bio jako loš za Buckse. Gubili su cijelu prvu četvrtinu, a jedini koji je nešto odigrao je bio Giannis. Za samo 11 minuta na parketu, Giannis je ubacio čak 19 poena, no problem je tada bio što mu se nitko nije priključio. U drugoj četvrtini dešava se najgora moguća vijest za Buckse, Giannis u jednom prodoru zapinje za Igoudala i ponovno povređuje zglob, kao i na prošloj utakmici. Ovaj puta se nije mogao vratiti, a nakon odmora je objavljeno kako se Giannis neće vraćati.

Ovo kao da je bila “budilica” za ostatak ekipe. Hill je ubacio koji šut, Bledsloe se priključio, dok je “kolo vodio” Middelton. U trećoj četvrtini je “poludio”. Ubacio je 21 poen uz 6/9 iz igre i praktički sam držao Buckse u igri. Posljednje četvrtina je bila prava borba. Bucksi su uspjeli preokrenuti do kraja i povesti, ali Butler i Herro su imali druge namjere. Ipak, na kraju DiVicenzo je poslao utakmicu u produžetak. Na -1 Bucksa, pogađa 1/2 bacanja i tako izjednačuje rezultat. Dragić promašuje na drugoj strani iz jako teške pozicije i imamo produžetke.

Bucksi su bolje otvorili, Middelton je opet počeo zabijati, a dotada sjajni Adebayo radi možda i najveću glupost na utakmici. Na -2 Heata, u posljednjim sekundama napada Bucksa faulira Lopeza koji je sa istekom vremena pokušao šutirati fadeaway – gotovo sa trice. Lopez pogađa oba i Bucksi lakše dišu. Ipak Tyler Herro je pokazao da nije običan rookie, pogađa prvu trojku i vraća Heat na -1. Nakon toga Middelton pogađa trojku koja je vjerovatno riješila utakmicu. Težak šut baš preko Herroa i Crowdera, na izmaku snaga nakon više od 45 minuta igre. Herro ponovno ubacuje s druge strane, no nije bilo dovoljno i Middelton sa linije bacanja mirno privodi utakmicu kraju.

Middelton je ubacio 36 poena za 48 minuta igre, najviše u ovoj sezoni. Giannis je ostao na 19, dok su Bledsloe u Lopez ubacili po 14 poena. U redovima Heata, dominirao je Adebayo. Ubacio je 26 poena, te uhvatio 12 skokova uz 8 asista. Robinson je ubacio 20 uz 6 trojki, a Butler i Dragon su stavili svaki po 17 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*