Buđenje Browna za razbijanje Raptorsa

Screenshot/Youtube

Boston Celticsi su puno agresivnije ušli u pet meč, što se vrlo brzo isplatilo. Završilo je velikih 111-89 za Boston, u meču u kojemu je mogla biti i veća razlika. Nakon dva uzastopna poraza, Boston je odlučio pritegnuti stvari u obrani, što se isplatilo već po samom ulasku u utakmicu.

Raptorsi su preživjeli neviđeno “mučenje” u prvih 10-ak minuta utakmice. Od početnih 18 posjeda Raptorsi su ubacili samo pet poena uz 2/15 iz igre i pet izgubljenih lopti. Sve su promašivali, od otvorenih zicera, do teških trojki, a za ovo najviše je bila zaslužna obrana Kelta. Kada to uparimo s tim da je Stevens pronašao način za razbiti zonsku obranu Raptorsa i raspoloženim Brownom, dobijamo utakmicu koja je na poluvremenu već bila riješena.

Do kraja Kelti su samo održavali prednost i imaju priliku u narednoj utakmici osigurati put u Finale istoka. Nakon očajne utakmice broj četiri Brown se probudio i razbio Raptorse. Ubacio je 27 poena uz odličnih 10/18 iz igre. Cijela petorka Bostona (+ Wanamaker s klupe) je bila dvoznamenkasta, a osim Browna istaknuo se i Kemba sa 21 poenom.

Kod Raptorsa manje loše od ostalih odigrao je Fred VanVleet sa 18 poena i relativno dobrih 6/14 iz igre. Siakam i Lowry su zadržani na samo 10 poena, dok Gasol nije uspio ubaciti niti jedan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*