Buđenje ‘generala’

FB / Screenshot

Lakersi su poveli sa 2-1 u seriji protiv Houstona. Junaci jutrošnje pobede od 112-102 su Lebron James, Anthony Davis i – probuđeni Rajon Rondo!

I dok je James briljirao u prvom delu (29 poena od ukupno 36, uz 7 skokova i 5 asistencija), Anthony Davis je dao gas u nastavku (26 poena, 15 skokova, 6 asistencija ukupno), Rondo je doneo prevagu – organizaciju u igri i asistencije (ukupno 9), ali i preko potrebne poene – 21 poen (8 od 11 iz igre, 3 od 5 za tri poena), za pobedu.

Ponovo je sjajno razigravao saigrače:

AD OOP #2

First Team All-Defense also loves himself an oop ?(?:: TNT)

Posted by Los Angeles Lakers on Tuesday, September 8, 2020

…ali i postizao vrlo važne poene i to sa distance:

Rajon Rondo

Rajon Rondo stayin' ready. (?: TNT)

Posted by Los Angeles Lakers on Tuesday, September 8, 2020

Nakon vrlo efikasnog prvog poluvremena, gde se dobar deo druge četvrtine igralo skoro bez odbrana, Rocketsi su na odmor otišli sa malom prednošću (64 – 61). Davis je dosta presedeo na klupu zbog dva brzo zarađena faula, a Lebron je parirao raspoloženom Westbrooku i Hardenu i održavao rezultat u egalu. Povratak Davisa i razigranost Ronda, odlučili su meč, a Houston je do kraja dao samo 38 poena. Odbrana tma iz LA bila je na nivou i to je donelo prevagu.

Kod Rocketsa su najefikasniji bili pomenuti James Harden (33 poena, po 9 skokova i asistencija), kao i Russell Westbrook (30 poena, 8 skokova, 6 asistencija).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*