Donovan raskrstio s Oklahomom

Screenshot/Youtube

Billy Donovan i Ohlahoma Thunderi su odlučili završiti svoju petogodišnju suradnju. Istekao je ugovor, a obje strane su odlučile kako je najbolja opcija ne produžiti isti. Jedan od rijetkih trenera koji je uspješno odradio tranziciju iz NCAA u NBA ligu. Ne može se pohvaliti s prstenjem, no iza njega je pet vrlo uspješnih sezona s Oklahoma Thunderima.

Donovan je Thundere svake godine odveo u playoff, a najveći uspjeh je imao u svojoj prvoj sezoni. Tada su Thunderi na krilima Duranta i Westbrooka stigli do konferencijskog Finala, gdje su ispustili vodstvo i na kraju ispali od kasnijih prvaka Golden State Warriorsa. Naredne sezone je ostao bez Duranta koji se pridružio baš Warriorsima, ali Donovan je uspio svake naredne sezone odvesti Thundere u playoff.

Najveći podvig je imao ove sezone, kada su imali samo 0.2% šanse za doigravanje. Namučili su Rocketse u prvoj rundi i malo je falilo da se baš oni plasiraju dalje. Njegov rad je prepoznat u Ligi, pa je ove godine proglašen za Najboljeg trenera Lige uz Budenholzera, prema glasovima kolega trenera.

Pojedinci kao Bellein ili Rick Pitino su svoje NBA karijere završili poprilično neslavno, ali Donovan se uspio izdvojiti iz prosjeka i nakon Thundera ga sigurno čeka novi NBA angažman. Donovan se već spominje kao novi trener Sixersa, gdje je u užem izboru zajedno sa Ty Luom. S druge strane Thundere bi mogao preuzeti Adrian Griffin, trenutno pomoćnik u Nurseu u Raptorsima ili bivši trener Nets Kenny Atkinson.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*