“Vrelina” u finalu Istoka!

NBA Buzz

Pet utakmica je bilo potrebno Miami Heatu da izbaci prvoplasirane Milwuakee Buckse. Jimmy Butler i ekipa idu u Finale Istoka nakon 103-94 pobjede u posljednjoj, petoj utakmici. Bucksi su i ovaj meč, kao i većinu četvrtog, bili bez najboljeg igrača Giannisa koji se još uvijek nije oporavio od povrede desnog zgloba.

Bez najboljeg igrača, Bucksi su izgleda bili posebno motivirani od samog početka. Bolje su otvorili meč poveli 28-15, ali nije dugo trajalo. Heat vrlo brzo radi 30-9 seriju, potpuno preokreću rezultat i odlaze na odmor s vodstvom. Bucksi su bili uporni, nisu dopustili Heatu da se odvoji i praktički do samog kraja utakmice su prijetili. Ipak više se nije moglo bez Giannisa koji je čitav meč proveo na klupi bodreći suigrače. Nije bilo snage u završnici i sagledajući cijelu seriju, Heat je zasluženo prošao.

Kao i većinu utakmica u redovima Heata najbolji su bili Dragić i Butler, svaki sa po 17 poena, dok je Crowder opet bio raspoložen i ubacio je 16 uz četiri trojke. Middelton je odigrao solidan meč sa 23 poena, a Giannisova “zamjena” DiVincenzo je dodao 17 uz vrlo dobar šut iz igre.

Miami je tako postao najgore rangirana ekipa koja je stigla do Finala istoka, još od Knicksa 1999. godine. Butleru je ovo prvi puta da je stigao tako daleko u playoffu. U Finalu čekaju boljeg iz susreta Bostona i Raptorsa, a već večeras imaju priliku saznati protivnika, ukoliko Boston uspije dovršiti seriju.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*