Sada svi vole Chrisa

Youtube/Screenshot

Trade koji je šokirao NBA svijet je bila razmjena Westbrooka u Rocketse. U suprotnom smjeru je otišao Chris Paul, nekada najbolji playmaker Lige koji se nije snašao u Houstonu na način na koji su oni to zamisili. Dolazilo je do čestih sukoba s Hardenom, a iako su bili na rubu da stignu do toliko željenog finala, gotovo uvijek bi morali po njega ići bez Paula koji je dve godine zaredom zbog povrede morao propustiti odlučujuće utakmice.

Dolaskom u Thundere činilo se kako je u zalasku karijere. Tada 34-godišnji playmaker nikako se nije uklapao u novu priču Thundera – pomlađivanje i rebuilding. Ipak, CP3 je dokazao kako je i dalje jedan od najbolji playeva u Ligi, mentirorao je mlađe igrače i sa sigurnošću možemo reći da su i Schroeder, a posebno Shai Alexander bolji igrači nakon jednogodišnje suradnje s Paulom.

Imali su mizerne šanse za izboriti doigravanje, ne samo da su uspjeli već su i dobrano namučili neugodne Rocketse, bivšu Paulovu ekipu. U samo godinu dana od toga da ga nitko ne želi, Paul se odjednom ponovno pretvorio u “traženu robu”. Thunderi i dalje razmatraju trade, a jednogodišnje čekanje na razmjenu im se itekako isplatilo. Iako nije isključeno i da Paul ostane još jednu sezonu, ipak je vjerovatnija opcija njegov odlazak. Posebno sada kada nema ni Donovana, tako da bi Thunderi sada trebali krenuti u potpuni rebuilding.

Kao glavni kandidati za dovođenje Paula spominju se Bucksi. Ekipa koja se prošetala regularnom sezonom, teško je razočarala u playoffu. Miami ih je skoro počistio iz playoffa, a postali su od ekipa koja je najbrže izborila playoff u povijesti Lige, do prve ekipe u povijesti koja je kao prvorangirana gubila 0-3 u drugom krugu playoffa. Giannis i ekipa nisu uspjeli podići razinu igre na višlji nivo, a igrač kao Paul bi im jako dobro legao. Iskusni playmaker koji zna što će s loptom u presudnim trenutcima. Bledsloe jest dobar bek, no previše je nepouzdan u dosta situacija, Middelton ima tendenciju nestati s parketa, a Giannis zasada nije dobar kreator na postavljen napad. Zbog manjka šuta, jednostavno ga je prelagano čuvati (koliko god to glupo zvučalo), što su najbolje demonstrirali Spoesltra, Adebayo i ekipa Miami Heata.

Giannis je već potvrdio ostanak, uprava je potvrdila i ostanak trenera Budenholzera, a možda je baš iskusni bek kao Paul rješenje njihovih problema. Bilo kako bilo, Bucksi će morati ozbiljno razmisliti o narednoj sezoni i dovesti pojačanja na ključni pozicijama, igrače koji im mogu donijeti prevagu kada je najbitnije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*