Jokićeva lekcija Clippersima!

Screenshot

Na krilima fantastičnih Nikole Jokića, Jamala Murraya i nevjerovatne energije u obrani, Nuggetsi su preokrenuli 19 poena minusa i na kraju stigli do pobjede nad Clippersima 111-98. Dobar ulazak u meč Nuggetsa anulirao je Doc Rivers timeoutom nakon male serije 5-0. Tu se pokrenuo Paul George i Clippersi vrlo brzo prelaze u vodstvo.

Malone je gotovo cijelo prvo poluvrijeme u igri držao Jokića i Murraya, što mu se obilo o glavu na kraju druge dionice. Nuggetsi su ušli u seriju pogrešaka, izgubili su nekoliko lopti zaredom, što su Clippersi objeručke prihvatili. Otišli su na veliki 19 poena prednosti, a Nuggetsi su izgledali jako loše.

Nakon odmora na teren izlazi potpuno drugačija ekipa. Fanatičnom igrom u obrani, sjajnom energijom zaustavljaju Clipperse i malo po malo smanjuju prednosti. U posljednjoj dionici, Jokić napokon donosi prednost Nuggetsi nakon prvih minuta utakmice. U tom periodu Jokić je bio glavna napadačka uzdanica Nuggetsa s dvije pogođene trojke zaredom i nekoliko “Sombor Shufflea”. Nakon što su ispustili  prednost Clippersi su se raspali. Nastavili su sa svojim standardnim napadom u posljednjim četvrtinama – daj loptu Leonardu i Georgeu pa šta bude. Ovaj puta Nuggetsi su igrali izvrsnu obranu, pa na kraju od toga – nije bilo ništa.

Sjajnu utakmicu je odigrao Nikola Jokić. U prvom dijelu držao je Nuggetse u igri i bio prvi strijelac, skakač i asistent ekipe a meč je završio sa 34 poena, 14 skokova i 7 asista. Murray je ubacio 21 poena, a na kraju je proigrao i Harris te je meč završio sa 16 poena. U redovima Clippersa PG je ubacio 33 poena, a Leonard 25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*