Toni dobio novu počast u svom Splitu

Screenshot/Youtube-Cropix

Trostruki NBA šampion, Toni Kukoč, dobio je jučer novu počast. Čovjek koji je donio tri naslova europskog prvaka u Split, ispred ulaza u njegovu zgradu postavljena je monolitna klupa u simboličnih 11.07 sati. Klupe sadrži i posebnu poruku “Između običnog koša i dobre asistencije, uvijek izaberem dobru asistenciju.” čuvena Tonijeva izjava.

Toni nažalost nije mogao biti u Splitu jučer pa se javio putem video poziva. “Želim se ispričati što ne mogu biti tu s vama. Razlog je poznat, zbog korone i svih problema. Krivo mi je što ne mogu biti s vama i podijeliti ovaj vrlo važan trenutak za mene. Zahvalio bih se svima koji su našli vremena i razloga da posvete ovaj trenutak meni. Normalno da mi je to strašno drago. Ja sam ipak čovjek iz Splita. Osoba sam koja cijeni i voli taj grad. Nadam se da ću u skoroj budućnosti imati priliku doći i pogledati meni to važno mjesto”  rekao je Kukoč.

Okupili su se zato brojni proslavljeni splitski sportaši, a Toni je čestitalo i nekoliko legende, uključujući Božu Maljkovića i Vladimira Perasovića. “Prije točno godinu dana u Dominisovoj ulici kratko je trajao jedan mural. Neko umočen u kvasinu dao ga je prepiturati. Ovaj spomenik nadam se neće doživjeti tu sudbinu, a i kamen je s Brača, pa pitura ne bi puno pomogla. Ta klupa iznad Gripa čini Split većim nego što je bio do danas” poručio je legendarni Božidar Maljković.

Perasović je dodao “Za Tonija je sve suvišno. Sve ankete koje se provode zadnjih mjeseci govore kako su on i Rađa među deset najboljih igrača svih vremena. Toni Kukoč je jedan od rijetkih koje većina stavlja među prva tri. Prema mom mišljenju on je najbolji igrač Europe svih vremena. On je jedinstven jer se afirmirao u Splitu, tu je postao igrač”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*