Od najlepše priče u NBA do dna i novog početka

screenshot

Jonathon Simmons je ponovo na dnu. Nije mu prvi put. Od čoveka koji je bio najprijatnija priča u NBA, u koga je u košarkaški život vratio Gregg Popovich, Simmons je ponovo stigao na početak. U Razvojnu ligu.

Početkom godine pojavila se vest da je pristao potpisati za Santa Cruz Warriorse, a također je dobio 10-dnevne ugovorne ponude od dve NBA ekipe. Gde će, po ko zna koji put, pokušati pokazati kako je još sposoban igrati u NBA. Poslednji put je igrao u NBA ligi prošle sezone u dresu Philadelphia 76ersa, gde je nastupio na samo 15 mečeva.

Košarkaški san

Nakon tri godine igranja na koledžu, 2012. sledi neuspešna prijava na draft kada se nije uspeo naći među 60 pickova. Bio je tada na prekretnici, imao je tri ćerke, bio je bez posla, i bez rezervnog plana za svoju karijeru… majka ga je nagovarala da postane frizer, a on je odlučio da uloži 150 dolara kako bi oživeo svoju karijeru. Platio je naknadu za probu u Austinu, filijali Spursa u razvojnoj ligi. Ispostavilo se da je to najbolje potrošenih 150 dolara u njegovom životu…

Konačno, 2015. godine Gregg Popovich ga je zapazio i dao mu šansu u svojim San Antonio Spursima. Već nakon godinu dana, napornog rada, tada već 27-godišnjak postao je glavna priča u NBA. Jer, na otvaranju sezone, u Ouklandu, upravo je Simmons uz Leonarda i Aldridgea bio najzaslužniji za pobedu svog tima protiv favorizovanih Warriorsa pojačanih Durantom, uz Currya, Greena, Thompsona…

Na otvaranju NBA sezone 2016-17 tako se sav naporan rad ovog momka isplatio. Simmons je sa 20 pona sa klupe bio jedan od junaka, a tokom sezone znao je da bljesne i za Popovicha bude ‘tajno oružje’ koje je ulazilo sa klupe i rešavalo protivnike.

Tako je u samo dve sezone provedene u Spursima, i nakon 133 meča, uz 6.1 poen, 1.9 skok i 1.4 asistenciju, Simmons prošloga leta napustio Spurse i potpisao prvi ozbiljniji ugovor. I to za Magic na tri godine za 20 miliona dolara!

Prava šansa

U Magicu je dobio pravu šansu, odigrao je 69 mečeva, minutaža mu se udvostručila  igrao je preko 29 minuta, i za to vreme beležio 13.9 poena, 3.5 skokova i 2.5 asistencije po meču.

U dosadašnjoj NBA karijeri je odigrao 258 utakmica, na prosjeku je od 8,3 poena i 2,4 skokova po utakmici.

1 Trackback / Pingback

  1. 'Prljavi pas' servirao osvetu svojim Spursima - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*