Dan kada je Jordan vratio veštine najpoznatijem dugajliji u NBA!

screenshot

Shawn Bradley, Amerikanac nemačkih korena, bio je jedna od ikona NBA lige 1990-ih. Sa svojih 229 cm (i svega 100-tinjak kilograma) spada u red najviših igrača u istoriji lige.

Debitovao je za 76erse daleke 1993. godie, a potom je igrao za New Jersey od 1995. do 1997., da bi potom najveći deo karijere proveo u Dallasu, gde je igrao do 2005. godine. U NBA je odigrao 832 utakmice i imao je prosek od 8,1 poena, 6,3 skoka i 2,5 blokada po meču.

Zbog svog nemačkog porekla, odabrao je da zajedno sa svojim dugogodišnjim saigračem – Dirkom Nowitzkim – zaigra i za reprezentaciju ove zemlje.

Iza sebe ima 832 utakmice i prosek od 8,1 poena, 6,3 skoka i 2,5 blokada po meču, a sve to postigao je da u karijeri nije težio više od 103 kilograma (!?), što je neverovatna težina u odnosu na nesvakidašnju visinu.

Protiv Jordana i lude družine

Bradley se oprobao i u glumačkim vodama.

Setimo se samo Space JAM-a, u kojem glavnu ulogu igra Michael Jordan i njegova Loonie toon družina. Protivnici su im vanzemaljci koji su od NBA zvezda ukrali veštine i znanja.

Barkley, Ewing, Bougs, Johnson, Bradley su ‘žrtve’, koje se pretvaraju u džinovska stvorenja koja teraju strah u kosti.

Fantastični triple double

8. aprila, 1998. Bradley je postao prvi igrač u NBA koji je sa klupe uspeo da ostvari triple double učinak – i to sa 22 poena, 22 skoka i 13 blokada.

Fantastično. Mnogi su se našalili kako mu je upravo na tom meču veliki MJ vratio njegove ukradene veštine i talente.

Nakon njega, samo su Hassan Whiteside i Larry Sanders imali tripe doublove sa skokovima, poenima i blokadama, a da su ulazili sa klupe.

Kečerski dvoboj za pamćenje

Jedna od smešnijih tuča koja se na listi onih ‘večitih’ u NBA, bila je ona u kojoj su akteri bili Shawn Bradley i Mark Davis. Bradley je pokušao da uplaši puno nižeg Davisa svojom visinom, ali ovome to nije bio problem. Jednostavno ga je podigao pravim kečerskim zahvatom i tresnuo o parket:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*