Adebayo spustio roletnu, Heat vodi

Screenshot/Youtube

Kakav uvod u Finale istoka! Znali smo da nas čekaju sjajni dueli, a već u prvom smo imali napretek uzbuđenja. Heat je nakon produžetaka, herojstvom Adebaya, uzeo 117-114 pobjedu i poveo 1-0 u seriji.

Heat je gubio kroz cijelu utakmicu. 13 na početku, a Boston je u posljednju četvrtinu ušao sa 14 poena viška. Činilo se kako Kelti idu prema pobjedi, a onda se ukazao Butler. Povukao je krajem regularnoj dijeli i Heat se dovukao do produžetaka.

Onda je uslijedila drama. Butler pred sam kraj pogađa 2+1 i donosi dva poena prednosti Heata. Kada se činilo da će Tatum zakucati u posljednjim sekundama i izjednačiti, ukazao se Adebayo herojskom blokadom. “Zatvorio je roletnu” Tatumu, te donio Heatu vrijednu prednost. Heat je sada na fantastičnih 9-1 u ovogodišnjem playoffu, najbolje od svih ekipa.

U redovima pobjednika istaknuo se naš Dragić sa 29 poena i 7 asista, Crowder je ubacio 22, a Jimmy 20 poena. Tatum je za Boston ubacio okruglih 30 uz čak 14 skokova, dok je Smart dodao 23 uz 6 pogođenih trojki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*