Treneruuuu, o treneruuu…. we made it!

Denver Nuggets FB / screenshots

Košarkaši Denver Nuggetsa pobedili su Los Angeles Clipperse 104 – 89 u sedmoj utakmici polufinala Zapada, i tako se sa 4-3 u pobedama plasirali u finale Zapadne konferencije. Nuggetsi su tako postali prvi tim u istoriji NBA koji je dva puta u istoj sezoni u play offu nadoknadio 1 – 3 i bio pred ispadanjem.

Kakav je to poklon za Mike Malona i njegov 49-ti rođendan koji je trener Nuggetsa proslavio sam dan ranije. Dva igrača u koja je polagao najviše poverenja – Jokić i Murray – priredili su mu veliko slavlje, a ujedno je Denver konačno delovao moćno – kao tim!

Sa druge strane, Clippersi su i peti put pod Docom Riversom ispali u polufinalu konferencije i još se nikada u svojoj istoriji nisu domogli finalne serije Zapada.

Fantastičan meč odigrali su Nikola Jokić i Jamal Murray. Srpskog centra nije išlo u napadu (16 poena, 5 od 13 iz igre), ali je zato hvatao lopte – 22 skoka, i delio asistencije – 13 komada, i blokade – 3. Sjajan triple double za okončanje polufinalne serije. Pokušali su Clippersi sve kako bi zaustavili Jokića koji im je na prolom meču ‘uvalio’ 34 poena. Čuvali su ga, udvajali, fizički sprečavali da igra (Morris, a ko bi drugi), no nije ilo. Jokić je pokazao zašto je najbolji – kada ga se udvaja, on je opasniji jer iz takvih situacija sjajno asistira i stvara odlične šanse za svoje saigrače. U nekoliko naizgled pat situacija Joker je pronalazio svoje saigrače same i činio odbranu Nuggetsa naivnom:

Zato je proradio Jamal Murray koji je postigao 40 poena i uz to je imao četiri skoka i pet asistencija:

Nuggetsi su za razliku od prethodnih mečeva u ovom imali kontrolu i nisu dozvolili Clippersima da se odvoje. Iako je tim iz LA imao +12 u drugoj četvrtini sjajni Murray je to uspeo da vrati na minus dva pred kraj poluvremena. A potom je, kako smo i do sada viđali, u drugom delu viđena rapsodija Denvera.

Kod Clippera, 20 poena dao je Montrezl Harrell, dok su dve najveće zvezde tima razočarale. Kawhi Leonard je imao 14 (6 od 22 iz igre), Paul George 10 poena (4 od 16 iz igre), a Patrick Beverley 11 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*