“You are talking to the ring”

Screenshot / youtube

Kada su 2004. osvojili prsten protiv favorizovanih Lakersa, Rasheed Wallace – jeda od ključnih igrača Pistonsa – rekao je da će staviti šampionski prsten na srednji prst, kako bih ga mogao pokazati svima uz komentar:

“You are talking to the ring”!

Rasheed “Sheed” Wallace je jedan od najtalentiranijih igrača koji su prošli kroz ligu. Bio je pravi prototip moderne četvorke. Sjajnog šuta, odličnog skoka i vrlo dobre obrane. Idealno se uklapao u Pistonse zbog svog mentaliteta i načina igre. No ne smatramo ga za jednog od najvećih koji je igrao, najviše zbog njegove glave. Iako je znao igrati neverovatno kada se naljuti, glava mu je ipak dosta otežavala stvari.

Iako je bio sjajan igrač Sheed je možda najpoznatiji po svojim “ratovima” sa NBA sucima. Konstantno se svađao sa sucima,a zbog toga je postao rekorder po broju tehničkih u sezoni (41 ukupno), broju tehničkih u karijeri i broju izbacivanja tokom jedne sezone.

Uvek je njegova morala biti zadnja, no moramo reći da je i te stvari radio sa stilom. Jedna od njegovih najpoznatijih izjava je “Ball don’t lie”. Većino se upotrebljava kada nakon diskutabilne sudačke odluke protivnički igrač promaši bacanja. Jedan takav incident možemo izdvojiti kada je Sheed u dresu Knicksa pred kraj karijere. Gurnuo je Scolu i zaradio tehničku, a nakon što je Dragić promašio bacanja, samo je proborio slavnu rečenicu i izbačen je s utakmice.

Uz to možemo reći i da je Sheed održao možda i najzabavniju press konferenciju u istoriji lige. 2003. godine Blazersi su uspeli prekinuti svoj neslavni niz od 10 zaredom izgubljenih utakmica u playoffu. Bilo je to u seriji protiv Mavericksa. Smanjili su rezultat na 3-1, a Sheed je nakon utakmice morao prisustvovati press konferenciji. Na svako novinarsko pitanje je odgovorio sa “Both teams played hard.” (obe ekipe su dale sve od sebe). Nakon toga Blazersi uspevaju izboriti 7. utakmicu, no ipak su na kraju izbačeni iz playoffa.

Na kraju Sheeda slobodno možemo prozvati za jednog od najzabavnijih igrača lige. Bez dlake na jeziku celu karijeru, no velikog srca i sjajnog talenta. Da je takav bio samo na terenu govori i priča kada je igrao u Pistonsima. Tada je cela ekipa disala kao jedan, a jednom prilikom su Rip Hamilton i Chauncey Billups održavali jednu dobrotvornu akciju u jednom shopping centru u Detroitu. Odjednom se samo pojavio Sheed i uzeo kolica zajedno sa svojim saigračim i pridružio se akciji. Kada ste videli jednog NBA igrača da je na svoj slobodan dan odvojio vreme za ovako nešto… Iza sebe je ostavio jedan naslov prvaka s Pistonsima, te 4 Allstar nastupa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*