‘Obrva’ razbio Denver, sudije poremetile Jokića

Youtube / screenshot

Košarkaši Denver Nuggetsa izgubili su od Los Angeles Lakersa 126 – 114 u prvoj utakmici finala Zapada.

Ubedljivi su bili Lakersi, a preokret su napravili u drugoj četvrtini gde su velikoj razlici za tim LA kumovali i sudije. Srpski košarkaš Nikola Jokić u drugoj četvrtini brzo je ušao u problem sa ličnim greškama nakon što su mu arbitri dosudili dva faula u napadu, a ukupno tri. Skoro celu drugu deonicu presedeo je na klupi, a odmah na startu treće je dobio i četvrti faul. Nikola je ostao u igri, ali su mu ove odluke sudija poremetile igrački ritam.

Lakersi su do poluvremena izveli čak 32 slobodna bacanja, duplo više od Denvera iako su imali samo šest faulova manje. U tom delu Nikola Jokić nije postigao poen, Joker je meč završio sa 21 poenom, šest skokova i dve asistencije:

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Anthony Davis, koji je završio sa 37 poena (12 sa penala), 10 skokova i četiri asistencije. Lebron James je meč završio sa 15 poena, 12 asistencija i šest skokova. Caldwell Pope ubacio je 18 poena, Dwight Howard imao 13, a Rajon Rondo je meč završio sa sedam poena i devet asistencija.

Drugi meč serije igra se u noći nedelje na ponedeljak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*