Gdje si pošo Masone?

Youtube/screenshot

Denver Nuggetsi se ponovno nalaze u zaostatku. Scenarij koji im je dobrano poznat kroz ovogodišnji playoff. Ipak, od pobjede i izjednačenje serije dijelio ih je samo jedan šut. Anthony Davis je pogodio trojku sa sirenom i ugasio nade Nuggetsa. Prilikom šuta, Davis je bio sam “ko duh”, što je pomalo neuobičajeno da takvog igrača ostaviš samog, posebno kada je taj isti Davis imao fantastičnu posljednju četvrtinu i ubacivao je kao na traci.

Youtube/screenshot

Prvi u redu krivnje bi trebao biti igrač koji je čuvao Davisa u tom zadnjem napadu, Mason Plumlee. Na prvi pogled neshvatljivo je pustio Davisa koji se otvorio praktički bez ikakvog bloka.

Ipak, nije sve tako očito. Prije izvođenja lopte Jerami Grant koji je čuvao Lebrona tražio je pomoć od Plumleea. Svi znamo koliko je Lebron opasan u ovakvim situacijama, pa tako i Grant. Lebron je čuo Granta kako traži pomoć, te je nakon toga jednostavno samo ostao stajati kako bi AD nesmetano mogao primiti loptu. Zapravo, veći dio krivice, po ovome, bi treba snositi Grant. Nije ispratio Davisa, iako je Plumlee zatvorio Lebrona i tražio preuzimanje. Jokić je bio predaleko da bi ikako mogao zasmetati Davisu i jedina logična rotacija bi bila – rotacija Granta sa Lebrona.

I treneru Maloneu se ovdje može pripisati dio krivnje. Na klupi je imao krakatog Bol Bola kojega je mogao uvesti samo za ovo izvođenje lopte kako bi ometao dodavača. Sa svojim ogromnim rasponom ruku zasigurno bi barem malo zasmetao Rondu koji je izvodio loptu. Također, trebalo je biti jasno određeno – preuzimanje ili ostajanje na svom igraču.

Na kraju je ispalo najgore po Nuggetse, a Lakersi su teško mogli doći do lakšeg šuta. Davis se bez problema kretnjom oslobodio Plumleea, Grant je ostao ukopan i ovo je bio Davisu jedan od lakših game-winnera u karijeri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*