Totalni remont Procesa

Photo by Jesse D. Garrabrant/NBAE via Getty Images

Ispadanjem u ovogodišnjem playoffu u prvoj rundi, Brett Brown završio je svoju trenersku eru u Sixersima. Čovjek koji je bio tu od početka famoznog Procesa. Prošao je prve tri “tankerske” sezone sa 19,18 i “rekordnih” 10 pobjeda, čekanja Embiida i Simmonsa da se oporave od povreda i fijaska s Fultzom koji kao da je zaboravio šutirati kada je stigao u Sixerse kao prvi pick na draftu. Asseta su imali, godinama su slagali ekipu, no Brown ih nije uspio dovesti do željenog naslova prvaka.

Kao glavni kandidat za novog trenera Sixersa spominjem se Mike D’Antoni koji je odlučio kako neće produljiti ugovor s Rocketsima. Osim bivšeg stratega Rocketsa u užem krugu kandidati bio je i Billy Donovan koji je u međuvremenu završio u Bullsima, te Ty Lue. Lue je sezonu završio ispadanjem od Nuggetsa i spominjao se u kontekstu gotovo svih slobodnih trenerskih mjesta u Ligi. Brandu i Sixersima se izgleda više sviđa opcija s D’Antoniem, prvenstveno zbog Jamesa Hardena.

Sixersi vjeruju da bi postavljanje D’Antonia na klupu bio dovoljan razlog da privuku Hardena kojemu je ostalo još dvije godine ugovora s Rocketsima. Čini se pomalo nerelealno, no vidjeli smo i luđe stvari u nekoliko proteklih sezona. U svakom slučaju, s Hardenom ili bez njega, Sixerse očekuju velike promjene. Kao jedan od glavnih uvjeta da prihvati posao, Mike je zatražio odriješene ruke u biranju rostera. Kako je trenutni roster sastavljen totalno suprotno od D’Antonieve filozofije, jasno je da će većina igrača morati u potragu za novom ekipom.

Kao glavni kandidat za odlazak spominje se Al Horford, centar koji je uvijek radio dar-mar u obrani Sixersa dok je nosio dres Kelta. Potpisali su ga prošle sezone za velike novce, no Al zasada nije opravdao uloženo. Produžen je ugovor i s Harrisom, no obojica su zakazala ove sezone, pogotovo u playoffu. Horford se nikako nije uspio naviknuti na igru u paru s Embiidom, brojke su mu drastično opale i Brown ga nije znao koristiti na pravi način. Za razliku od Budenholzera i Stevensa u prijašnjim sezonama.

Ukoliko D’Antoni sjedne na klupu vidjeti ćemo što će sa Simmonsom. Potpuno se razilaze u košarkaškim filozofijama što se tiče šuta, no D’Antoni je poznat po tome da od svojih playmakera izvlači maksimum. Simmons bi mu bio zanimljiv projekt, bek u tijelu četvorke sa neviđenom brzinom i sjajnim osjećajem za dodavanje.

Završila je era Procesa, možemo reći neuspješno. Nisu se domogli niti jednog finala konferencije, a kamoli velikog finala. Možda će ova nova era donijeti rezultate?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*