Povratak Vreline u NBA finale

MiamiHerald

Igrači Miami Heata slavili su u posljednjoj šestoj utakmici protiv Bostona sa 125-113 i tako izbacili Kelte i osigurali sebi nastup u velikom finalu. Tamo ih čekaju Lakersi koji su jučer sa 4-1 dovršili posao protiv Nuggetsa. Heat je tako postao jedina franšiza sa čak šest nastupa u finalima u posljednjih 15 godina. U potrazi su za svojom četvrtom titulom, nakon tri komada 2006. 2012. i 2013. godine.

Junak pobjede je bio Bam Adebayo sa utakmicom sezone. Ubacio je 32 poena, najviše u sezoni, te dodao 14 skokova, Butler je dodao 22 poena, a još jednom odličan je bio Herro sa 19 poena s klupe. Igrači Heata su sjajno otvorili meč, pogodili su svih prvih pet trojki koje su uputili. Taj niz nije mogao dovjeka trajati, no bilo je dovoljno za šest poena prednosti do prvog odmora. Boston se vratio u drugoj, te bolje ušao u meč nakon odmora i u posljednjoj četvrtini su imali +6 u jednom trenutku. Tada se budi Herro, ubacuje pet poena u 30-ak sekundi i vraća utakmicu u egal. Boston je još dva puta vodio na utakmici, no Adebayo je svaki put imao odgovor.

Na kraju prelomio je tko drugi nego Herro. Heat je napravio seriju 9-0, glavnu riječ su vodili Herro i Butler. Nakon Jimmyevog koša Heat je otišao na 14 poena razlike i stvari su bile jasne, Heat je u velikom Finalu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*