Potvrđeno, meč broj 2 bez velike zvezde!

screenshot

Miami Heat je najsvetlija i najlepša priča u NBA. Svet košarke ne pamti kada je jedan tim skrojen od podcenjenih zvezda (Butler, Dragić), veterana (Igoudala) i igrača koji su došli niotkuda (Herro, Adebayo, Nunn, Robinson) održali takve košarkaške lekcije na planu timske igre i taktike.

No, znao je iskusan dvojac Riley – Spoelstra šta radi… Nije im prvi put.

I stigli su pomelo neočekivano do velikog finala gde su im mnogi davali podjednake šanse kao i Lakersima, predvođenim Lebronom i Davisom. No, već u prvoj utakmici finala Heat je doživeo nekoliko pehova.

Prvi meč finalne serije NBA između Lakersa i Heata, pored pobede Lebrona i ekipe, obeležile su povrede Gorana Dragića, Bama Adebayoa i Jimmyja Butlera.

Butler se oporavio, no Goran Dragić i Bam Adebayo će propustiti drugi meč. Uz Butlera, to su dva najvažnija igrača u ekipi Heata – Bam na poziciji centra igra sezonu iz snova (double double prosek i nastup na All Staru), dok Dragić igra neverovatan play off i deluje nezaustavljivo.

Slovenački reprezentativac povredio je stopalo, a na parketu je proveo samo 15 minuta. Čini se da se radi o povredi levog stopala i postoje nagađanja da postoji opasnist da je za Dragića ova serija završena. 2013. godine Joe Johnson je zbog slične povrede propustio 5 mečeva:

Znamo svi koliko nam Goran znači. Naravno da želimo da bude uz nas u nastavku serije. Međutim, mora da sluša doktore i da prihvati ono što mu kažu. Gledamo napred sa ili bez Gorana. Ako ne bude sa nama u drugom meču, to će nam biti još veći motiv da izjednačimo skor u seriji na 1:1“, rekao je Jimmy Butler koji je i sam doživeo neugodnu povredu kada je iskrenuo članak. No, on očekuje da će nakon par terapija da bude spreman za petak veče.

Meč nije uspeo da završi ni Bam Adebayo koji je povredio rame, a nekoliko sati pred meč broj 2 stigla je vest da će centar Heata propustiti ovaj duel zbog povrede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*