Lakersi na korak do titule

YahooSports

Los Angeles Lakersi još jednom su bili bolji od Miamia, 102-96 i došli su do velikih 3-1 u seriji. Utakmica je bila tvrda, a obje ekipe su dosta nervozno ušle u meč. Ovo je bilo prvi puta u ovoj seriji da niti jedna ekipa na poluvremenu nije prešla 50 poena.

Lakersi su bolje otvorili meč i nakon prve četvrtine imali pet poena prednost. Heat je polako smanjivao prednost, no nisu imali snage za potpuni preokret. AD je totalno zaključao reket u drugom dijelu, limitirali su Butlera, a Heatu je falilo malo širine kako bi probao sa još jednim oružjem napasti Davisa. To je mogao biti Goran Dragić koji je dao sve od sebe da ovaj meč igra.

Izašao je na zagrijavanje, ali nažalost bol je bila prevelika. Sa suzama u očima rekao je liječničkom timu Heata kako “ne ide” te je morao presjediti i ovu utakmicu.

Adebayo je igrao, ali nije bilo dovoljno. Davis i Lebron su bili prejaki. Svaki puta kada bi se Heat pribiližio jedan od njih dvojice je preuzeo stvar i odbio nalet. Posljednji je bio Davis koji je trojkom nešto manje od minute prije kraja, konačno prelomio meč.

AD je ubacio 22 poena uz 9 skokova i 4 blokade, Lebron je upisao 28 poena uz 12 skokova i 8 asista. U redovima Heata najefikasniji je bio Butler sa 22 poena, dok je Herro ubacio jedan manje.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*