LBJ: “Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri”

Clutchpoints / screenshot

Lakersi su poveli sa 3-1 u finalnoj seriji nakon što su u tvrdoj i neizvesnoj utakmici savladali Heat sa 102 – 96. Za Lebrona Jamesa ovo je jedna od najvažnijih utakmica karijere jer da je Miami izjednačio na 2-2 u seriji bilo bi vrlo čupavo i neizvesno.

Mnogo je uloga u igri za Jamesa još uvek najboljeg košarkaša današnjice. Ovo je njegovo 10 finale u kojem juri (tek) četvrti prsten. Pobedom bi Lakersima doneo 17. naslov prvaka čime bi se izjednačili sa Boston Celticsima kao najtrofejnija NBA franšiza u istoriji.

Pri tome Lebrona polako hvata umor, a na poslednjem meču mnogi su se zabrinuli kada su videli da se drži za unutrašnju stranu butine. Sumnja se da je obnovio povredu zbog koje je proputio 27 mečeva prošle sezone (to je rezultiralo da se Lakersi ne plasiraju u play off).

Svestan važnosti meča broj 4, James je uoči meča poslao poruku svim saigračima, u kojoj ih je upozorio na važnost utakmice napisavši da je moraju dobiti.

“Osetio sam da je ovo za mene jedna od najvažnijih utakmica karijere i samo sam hteo poslati tu poruku”, objasnio je LeBron.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*