Gotovo je! Lakersi su vratili titulu u LA

screenshot

LA Lakersi su novi NBA prvaci! Sedamnaesti put, prvi put nakon deset godina, i prvi put predvođeni Lebron Jamesom.

Lakše nego što je bilo ko očekivao stigli su do pobede u meču broj 6 velikog finala sa Heatom. Bilo je 106-93, i da ne bilo ‘opuštenije’ posledje četvrtine Miami bi doživeo pravi debakl.

Sa 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija, Lebron James je svojim 11-tim triple doublom u finalima predvodio svoj tim i na kraju zasluženo uzeo titulu MVP-a finala, četvrti put u svojoj karijeri:

screenshot

No, Lebron nije bio sam u ovom finalu. Anthony Davis mu je pomogao sa 19 poena, 15 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. Fantastičan je bio i Rajon Rondo sa 19 poena sa klupe, po 4 skoka i asistencije. Caldwell-Pope je dao 17, a Danny Green 11.

Kod Heata, Bam Adebayo bio je najefikasniji sa 25 i 10 skokova. Njegova dominacija stigla je kasno, u poslednjoj deonici kada je bio nezaustavljiv. Crowder je dao 12 poena, isto kao i Jimmy Butler (uz 8 asistencija, i 7 skokova). Nije im pomogao ni povratak Gorana Dragića koji je meč završio sa 5 poena i 5 skokova.

Silovito su krenuli Lakersi, bilo je već +8 nakon prve četvrtine a nakon druge (36-16 za Lakerse) Miami se poptuno raspao po šavovima, a tim iz LA je na poluvreme otišao sa +28. Ta prednost se samo povećavala tokom treće deonice da bi u poslednju tim iz LA ušao potpuno opušteno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*