Dan za debi: Kako su Luka, Trae & Tatum započeli svoje NBA karijere

Youtube / screenshots

Na današnji datum, 17. oktobra, u razmaku od jedne godine u NBA su debitovale današnje NBA zvezde – Jayson Tatum (Boston), Luka Dončić (Dallas) i Trae Young (Hawks).

Iza Tatuma su već tri NBA sezone, dok su Dončić i Luka odigrali po sezonu manje. Sva trojica su lideri u svojim franšizama, a njihove igre i statistika pokazuju kako su klubovi napravili sjajan odabir na draftovima 2017 i 2018.

Luka DONČIĆ (Dallas) & Igor KOKOŠKOV (Phoenix)

Dončić nije imao baš najsjajniji debi za Dallas. Na otvaranju sezone 2018-2019, Sunsi su pobedili (121-100), a Dončić je dao 10 poena, 8 skokova i 4 asistencije za 32 minute.

Sa druge strane bio je to debi Igora Kokoškova na klupi Sunsa čime je postao prvi ne-američki trener koji je samostalno vodio jednu franšizu:

 

Trae YOUNG (Atlanta Hawks)

U porazu Atlante od New Yorka (107-126) Trae Young je dao 14 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija. Pogodio je tek 1 trojku iz 5 pokušaja:

 

Jayson TATUM (Boston Celtics)

Tatum je debi imao u porazu od Cavsa (99-102). Meč koji je obeležila stravična povreda Gordona Haywarda Tatum je okončao sa 14 poena, uz 10 skokova. Ovog mladića nije uplašila ni činjenica da su u startnoj petorci rivala bili Lebron James, Wade, Rose, Love…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*