Sin Zvezdine legende drugi pik, ide kod ‘Ratnika’?

screenshot / Youtube

Deni Avdija, košarkaš Macabija iz Tel Aviva, mogao bi biti visoko plasiran na ovogodišnjem draftu. Prema najnovijim prognozama, sina nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije bi 18. novembra kao drugog pika mogli da izabernu Warriorsi. Mladog Avdiju porede sa igračima poput Gallinarija, Batuma, Šarića…

Deni je visok je 205 centimetara i igra na poziciji krila. Ovaj mladi igrač je prošle sezone u elitnom klupskom takmičenju prosečno beležio 4 poena, 2,6 skoka i 1,2 asistencije po utakmici, dok je u prvenstvu Izraela imao prosek od 12,9 poena.

The Ringer / screenshot

Izrael pre Srbije

Deni Avdija je rođen u Izraelu, ali ima i srpsko državljanstvo. Iako je bilo pregovora da zaigra za srpski nacionalni tim, odlučio se za Izrael jer je na taj način u toj zemlji stekao status vrhunskog sportiste i izbegao je obavezno služenje vojnog roka koje traje tri godine.

“NBA je najbolja liga na svetu. Mnogo toga se može naučiti. Biće sjajno podići svoju igru na viši nivo,” rekao je Avdija za ESPN.

Prema jednoj od projekcija Bleacher Report-a, moguća destinacija za Avdiju bi mogli biti Hornetsi. Tim Michaela Jordana u potrazi je za talentima, pogotovo ukoliko im promakne jedan od “teškaša” sa drafta – James Wizeman ili Oniyeka Okongwu. Avdijina svestranost u napadu mnogo bi značila mladom i još uvek neprofilisanom timu iz Charlottea, što znači da bi mogao lako da se uklopi u aktuelni sastav.

Rođeni lider

Deni je sa mladom reprezentacijom Izraela, do 20 godina, već osvojio 2 zlatne medalje, i to 2018 i 2019. Prošle godine je proglašen za najkorisnijeg igrača takmičenja, čji je domaćin bio Izrael:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*