Najbolje od slobodnih igrača

fadeawayworld

NBA nikada ne staje. Netom nakon što su Lakersi osvojili titulu i sezona je službeno završila, sve ekipe su već krenule u pripremu za sljedeću. Šampioni Lakersi ostaju gotovo bez polovice ekipe, no najbitniji dio slagalice, Anthony Davis je već obznanio svoj ostanak. Pope, Howard, Rondo su samo neki od slobodnih, a sva trojica imaju šampionski prsten za pregovaranje. Pojedini igrači kao što su Hayward, Drummond, Conley su pred aktiviranjem player opcije za još godinu dana i vjerovatno neće biti dostupni.

Na tržištu je veliki izbor slobodnih igrač, a portal FadeawayWorld donosi izbor najboljih.

Paul Millsap

Millsap je stigao za veliku plaću iz Hawksa. Tada je bio Allstar, no svake sezona Millsapova regresija je bila sve očitija. Posebno je patio njegov učinak u napadu. U obrani je znatno bolji, bio je stub Nuggetsa i veteran s mnogo iskustva. Ako ne prihvati puno manji ugovor, gotovo sigurno napušta Nuggetse. Potencijalno može biti zanimljiv veteranski dodatak ekipi koja se bori za titulu.

Carmelo Anthony

Melo je dugo tražio pravu ekipu. Blazersi su ga prihvatili i višestruko im je vratio. Tijekom sezone došao je do treće napadačke opcije, iza Lillarda i McColluma. Davao je ekipi prijeko potrebnu šutersku opciju i iskustvo. Pokazao je da definitivno nije za mirovinu, a prema njegovim riječima volio bi ostati u Blazersima. Vjerujem da Lillard i ekipa neće imati ništa protiv, no spominjali su se naravno i Knicksi, a možda Melo ode u posljednju potragu za prstenom.

Christian Wood

Centar zbog kojega su Pistonsi pustili Drummonda. Okej, nije samo zbog njega, ali definitivno im je lakše kada imaju Wooda. Pokazao je znakove strašnog potencijala, čak bi mogao dogurati i do Allstar nastupa. Odlična igra na oba kraja terena, Wood je eksplodirao ove sezone. Ubacivao je 13.1 poen uz 6.3 skoka u prosjeku. Pistonsi će sigurno probati dati najbolju ponudu, a Wood bi mogao biti jedan od natraženijih slobodnih igrača na tržištu.

Davis Bertrans

Ono što je radio kod Duleta Vujoševića, kasnije i u Europi, Bertrans je nastavio i u NBA. Ove sezone se isprofilirao kao jedan od najubojitijih šutera Lige. Imao je fantastičnih 42% šuta za tri poena u ovoj sezoni, a postizao je nešto više od 15 poena u prosjeku. Wizardsima se vraća Wall i definitivno neće biti kanta za napucavanje kao ove sezone, a primarna zadaća bi im trebala biti potpis Bertransa. Igrom u prošloj sezoni privukao je dosta “pogleda” i Wizardsi defitinvno neće biti jedini koji će mu ponuditi ugovor.

Bogdan Bogdanović

Naš bek šuter je na izlaznim vratima Kingsa. Poslije još jedne razočaravajuće sezone Bogdan bi mogao sreću potražiti negdje drugdje. Zainteresiranih ekipa sigurno neće faliti. TIjekom sezone spominjali su se Lakersi, a posljednje informacije iz tabora Bucska govore kako je Bogdan glavna meta.

Danilo Galinari

Italijan je nedavnom izjavom gotovo potvrdio kako napušta Thundere. Postaje slobodan igrač i izjavio je kako mu novci uopće nisu bitni kod potpisivanja novog ugovora. “Radije ću izabrati ekipu koja se bori za naslov, čak i za minimalac” nedavno je izjavio Galinari. Iskusno krilo kada je zdrav može donijeti dosta toga i koristio bi mnogim ekipama. Ipak, zdravlje ne njegov najveći upitnik i ako uspije ostati u komadu Galo sigurno ima još koju sezonu u nogama.

Monrezl Harrell

Najbolji šesti igrač Lige bi mogao biti na izlaznim vratima Clippersa. Iako je imao sjajnu regularnu sezonu, njegove igre u playoffu su bili razočaravajuće. Rezultat je opadao gotovo svaki put kad bi Harrel ušao na parketu umjesto Zubca. Ipak ne smiju se zanemariti igre iz regularne sezone kada je Harrell bio jedan od najboljih centara Lige. Pitanje je samo koliko će novaca Harrell tražiti. Clippersi ne mogu ponuditi previše, posebno ako Harrell bude želio max ugovor. Tada gotovo sigurno napušta Clipperse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*