Rookie donio pobjedu, Ball zaludio Hornetse

CBSSports

Na sinoćnjim utakmicama debitiralo je nekoliko zanimljvih rookiea. Prvi pick Edwards je odigrao prve minute za Wolvese, Lamelo Ball za Hornetse,  a debitirao je i naš Aleks Pokuševski za Thundere. U centru pažnje nakon utakmica ipak je bio Isaac Okoro, rookie Cavsa koji je odigrao junačku posljednju četvrtinu. Osim što je ubacio 10 od svojih 18 poena u posljednjoj četvrtini, blokirao je McConela u posljednjem napadu Pacersa, da bi odmah nakon toga u kontri položio za pobjedu.

Edwards je imao katastrofalan debi. Ubacio je samo pet poena uz 2/9 iz igre, a mid-season formu je s druge strane pokazao Ja Morant. On je za 25 minuta na parketu ubacio 20 poena uz 11 asista. Lamelo Ball je već u prvoj utakmici pokazao da će biti pojačanje za Hornetse. Iako nije postigao niti jedan koš, uhvatio je čak 10 skokova, vrlo dobro organizirao igru, te imao nekoliko atraktivnih asistencija.

Iako nije rookie naš Nikola Jokić je već u prvoj utakmici demonstrirao silu. Ubacio je 26 poena uz 10 skokova i 5 asista, a za Nuggetse poprlično energičan debi je imao Facu Campazzo. Facu je stigao iz Reala, on je već neko vrijeme u pravoj natjecateljskoj formi, a tako se i ponašao na parketu. Igrao je izuzetno agresivno u oba pravca i pokazao Maloneou da je dobio veliko pojačanje.

Drugi naš košarkaš, koji je i zapravo rookie – Aleksandar Pokuševski imao je sjajan NBA debi. Dobio je 23 minute što je iskoristio za čak 14 poena i 8 skokova. Bio je jedan od najboljih poejdinaca u Thunderima i pokazao je da ga definitivno čeka svijetla NBA budućnost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*