Milwaukee Bucks 2019-2020: Bucksi “pripitomljeni” u doigravanju

Najdominantnija ekipa regularne sezone bili su Milwaukee Bucksi. Sve do početka pandemije izgledali su gotovo nepobjedivo. Imali su fantastični 41-7 score, bili su na najboljem putu da stignu do 70 pobjeda. Budenholzerov stroj izgledao je nepobjedivo. Nakon dva poraza u četiri utakmice na početku Lige kreće sjajna forma Bucksa. Nakon pobjede protiv Thundera 10. novembra ostvarili su 18 uzastopnih pobjeda, da bi vrlo brzo nakon toga nanizali još devet zaredom. Giannis je igrao oko pola sata u prosjeku, trošio se uvjerljivo manje nego bilo koja superzvijezda u Ligi, a opet bio je među glavnim kandidatima za MVP nagradu.

Puno lošije predstave su prikazali u “balonu”. Bucksi su ekipa koja je najviše izgubila zbog “balona”.  Uspjeli su sakupiti samo pet pobjeda, a pritome i Giannis je imao sitnih problema s povredom.

BasketballReference


Milwaukee Bucks 2019-20: UČINAK IGRAČA

Najstariji igrači:  38 – Kyle Korver; 33 – Wes Matthews, George Hill, Marvin Williams

Najmlađi igrači:  22Dragan Bender; 23 – DJ Wilson, Donte DiVincenzo

Najviše nastupa: 68 – Brook Lopez; 67 – Pat Connaughton, Wes Matthews

Najviše minuta po meču: 30.4 – Giannis Antetokumnpo; 29.9 – Khris Middelton

Strelci: 29.5 – Giannis Antetokumnpo; 20.9 – Khris Middelton

Asistencije: 5.6 – Giannis Antetokumnpo; 5.4 – Eric Bledsloe

Skokovi: 13.6 – Giannis Antetokumnpo; 6.2 – Khris Middelton

Šut iz igre (iznad 5 pokušaja): 55.3% – Giannis Antetokumnpo; 51.6% – George Hill


Dvostruki MVP

“Grčka neman” Giannis Antetokumnpo osvojio je drugu titulu MVP-a zaredom. aktualni MVP još popravio svoje brojke. Giannis je ove sezone na prosjeku od 29,6 poena uz 13,7 skokova i gotovo 6 asista. Najdominantniji je igrač Lige u reketu, a polako postaje i respektabilan šuter. Naravno, još uvijek mu se dešavaju utakmice sa katastrofalnim postotcima izvana, no ponekada zna i iznenaditi. Recimo Lebronu i Lakersima ubacio je 5 trojki iz 8 pokušaja, drastično ih kažnjavajući što su ga bezobrazno puštali da šutira.

Predvodio je Buckse u gotovo svim statističkim kategorijama u regularnoj sezoni i potpuno zasluženo je uzeo još jednu MVP titulu. Nažalost igre nije preslikao na playoff. Ekipe su se bolje prilagođavale na Giannisa u obrani, zatvorili mu ulaz i pogotovo protiv Heata izgledao je pomalo nemoćno. Doživio je još jednu povredu u toj seriji, iskrenuo je zglob u trećoj utakmici, pa ponovo u četvrtoj. Čak i da nije bilo povrede, Heat bi vrlo vjerovatno izborio prolazak dalje.

Unatoč još jednom playoff ispadanju, Giannis je odlučio pružiti još koju šansu Bucksima. Potpisao je novi petogodišnji supermax ugovor vrijedan 256 miliona $. Ispoštovao je svoje riječi, pokazao lojalnost ekipi Bucksa.

A zašto i ne bih? Bucksi jesu imali razočaravajuć nastup u playoffu, no moramo uzeti u obzir i faktor “balona”. Ovaj playoff je bio poseban i nitko ne garantira da Bucksi ne bi stigli do naslova da je situacija bila “normalna”. Ipak su izgledali gotovo nepobjedivo u jednom periodu, pitanje je samo mogu li takvu formu tempirati za playoff.

Druga zvijezda?

Bucksi definitivno u svojim redovima imaju superstara, Giannis je neprikosnoveno jedan od Top 3 igrača Lige. Ekipa Bucksa je oko njega okupila dobar tim, a više od ostalih se ističe Khris Middelton. Ipak, po mnogima – ne dovoljno. Khris je Allstar igrač, projektovan je kao druga violina ove ekipe, no prečesto mu se dešava da “nestane” s parketa. Posebno u playoffu. Ove sezone postotci šuta su bili zabrinjavajući – sa gotovo 50% šuta iz igre u regularnoj sezoni, pa je na 40%, dok je za tri poena imao samo 35%. Brojke je bitno popravio u njegovoj najboljoj utakmici, kada je “spasio” čast Bucksa u četvrtoj utakmici. Izbjegli su metlu zahvaljujući Middeltonu koji je tu utakmicu odigrao fantastično.

Ove sezone Khris i Giannis će imati pomoć Jrue Holidaya koji je stigao umjesto Bledsloea. Jrue je jedan od najpodcjenjenijih igrača Lige, vrstan defenzivac, no i dobar all-round napadač. Obojici, posebno Khrisu će biti puno lakše u napadu gdje neće morati nositi toliki tereta kao prošlih sezone. Možda je ovo potez koji će spasiti Buckse?

Playoff run

(1) – Milwaukee Bucks – (5) Miami Heat 1-4

Poraz u prvoj utakmici protiv Magica probudio je Buckse. Vučević i ekipa su ih iznenadili, no kasnije su stvari sjele na svoje mjesto. Ipak, Magic je pružio dostojan otpor, a da su bili kompletni (bez Gordona i Isaaca) ovo bi bila puno napetija serija. U drugi krug su tako ušli s jednim porazom, ali tek onda je krenula njihova agonija. Ako Kawhi Leonard ima playoff mode, ima ga i trener Bucksa Budlenhozer. No u negativnom smislu. Heat je nakon tri utakmice na gotovo nedostižnoj prednosti, a iako možemo diskutirati da su posljednju utakmicu izgubili zbog sudaca, treba uzeti u obzir da su izjednačili nakon jednako diskutabilnog faula na Middeltonu. MVP Giannis je zaustavljen, Bud se gubi tijekom utakmice, koristi rotaciju iz regularne sezone i Bucksi tonu. Fascinantno je da je najbolja petorka Bucksa na terenu kombinirano provela samo nekoliko minuta. Od večeras svaka utakmica je biti ili ne biti za njih, a ako nekako uspiju preokrenuti, postati će prva ekipa kojoj je to pošlo za rukom.

Prognoze su se i ostvarile. Miami je razbio Buckse, koje je Middelton izvukao kako ne bi bila metla. Heat je izgledao kao bolja i kvalitetnija ekipa, a kada su Bucksi izgubili Giannisa na početku četvrte utakmice, stvari su praktički bile rješenje. Tu utakmicu su uspjeli izvući na krilima Middeltona, no to je bilo to od njih u ovoj seriji. Heat je obrambeno izgledao dva koplja ispred Bucksa, neutralizirali su Giannisa, a veliki dio krivnje možda ide i na trenera Buda. Odbio je prilagoditi rotaciju u ovoj seriji, što ga je dosta koštalo. Bucksi imaju još puno za raditi, a Heat je već sada polako postao jedan od glavnih favorita za titulu.

Game 1: Heat 115, Bucks 104
Game 2:  Heat 116, Bucks 114
Game 3: Heat 115, Bucks 100
Game 4: Bucks 118, Heat 115
Game 5*: Heat 103, Bucks 94

(1) Milwaukee Bucks – (8) Orlando Magic 4-1

Bucksi su otvorili ovogodišnji playoff porazom. Magic na krilima Vučevića i fanatične obrane su iznenadili najbolju ekipu Lige u regularnoj sezoni. Giannis je odradio posao, no ostatak ekipe je bio katastrofalan. No, kratak roster Magica i kvalitet Bucksa je presudio u ostatku serije. Ne možemo reći da Magic nije bio blizu i da nije mogao doći do još jedne pobjede, no Bucksi su zasluženo prošli u drugi krug.

Game 1:  Magic 122, Bucks 110
Game 2:  Bucks 111, Magic 96
Game 3: Bucks 121, Magic 107
Game 4: Bucks 121, Magic 106
Game 5: Bucks 118, Magic 104

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*